The Pattern Forum hovedsiden
 
 Logg innLogg inn   ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper    Tidshjulet.netTidshjulet.net    Bli medlemBli medlem 

Savner fantasydiskusjon

 
Start nytt tema   Svar på tema    The Pattern Forum hovedsiden -> Andre bøker
Vis forrige tema :: Vis neste tema  
Av Innlegg
Siri Sedai
Den Eldste
Den Eldste


Ble Medlem: 27 Mai 2006
Bosted: Vennesla

InnleggSkrevet: Søn Okt 11, 2015 17:27    Tittel: Savner fantasydiskusjon Svar med sitat

Hei! Det ser ut til å være helt slutt med anmeldelser av nye bøker innen fantasy. OK, forumet her er ikke mye besøkt siden det begynne å bli lenge siden Tidshjulet var aktuell lesning, og de gamle medlemmene er blitt godt voksne og har mye annet å bestille enn å lese. Eller leser kanskje andre ting.
Jeg også leser andre ting, men må si det er langt mellom de helt store leseropplevelsene.
Det jeg savner er en oppdatering på hva som bør leses innen fantasysjangeren av det nye som kommer. F. eks Maze Runner. Er denne serien kun interessant for ungdom? Forstår den er populær, men er den verd å lese for de mer drevne fantasylesere. Det vil si, inneholder den noe nytt.
Er det andre lesverdige ting jeg har gått glipp av?
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
TamalThor
Svart Asha’man
Svart Asha’man


Ble Medlem: 24 Sep 2009

InnleggSkrevet: Ons Nov 18, 2015 21:34    Tittel: Svar med sitat

Jeg må ærlig innrømme at det er lenge siden jeg har lest fantasy nå... Confused Men hadde også satt pris på boktips fra mer beleste mennesker.
_________________
"Nobody tells us how to be men. We just are."
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding MSN Messenger
Siri Sedai
Den Eldste
Den Eldste


Ble Medlem: 27 Mai 2006
Bosted: Vennesla

InnleggSkrevet: Lør Nov 28, 2015 2:11    Tittel: Svar med sitat

Ramla nettopp over en serie som heter "Ravneringene". Ble mye lesing den siste uka, for å si det sånn!

Har skrive litt om den på FB sida:

https://www.facebook.com/?_rdr=p#!/TidshjuletsForumtroll/
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
Lothar
Svart Asha’man
Svart Asha’man


Ble Medlem: 12 Nov 2005

InnleggSkrevet: Lør Jan 23, 2016 18:06    Tittel: Svar med sitat

Holder på med A Tale of the Malazan Book of the Fallen av Steven Erikson. Venter samtidig tålmodig på de neste bøkene i ASOIAF og the Gentleman Bastards Sequence.

Hadde for øvrig vært morsomt med en gjenlesning av Tidshjulet. Men det kommer jo til å ta evigheter. Kanskje jeg bare skal velge ut noen av de bøkene jeg likte best.

Har ikke så god oversikt over nyere utgivelser. Når jeg er ferdig med Malazan-serien tenker jeg å begynne på Eriksons nyeste bok, Forge of Darkness (nr. 1 i en trilogi).
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
Eivind
Ta’veren
Ta’veren


Ble Medlem: 28 Apr 2005
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: Lør Feb 06, 2016 15:10    Tittel: Svar med sitat

Gjenlesning av WoT tror jeg aldri blir aktuelt.

Ser at det faktisk er flere Mistborn bøker etter den første trilogien, så tenker jeg kommer til å prøve meg på dem i ferier framover. Er de like bra?
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
gynter
Soldat
Soldat


Ble Medlem: 07 Feb 2007

InnleggSkrevet: Ons Feb 17, 2016 16:43    Tittel: Svar med sitat

Venter og venter og venter på fortsettelsene til Patrick Rothfuss, George RR Martin og Scott Lynch. Det er de enste fantasy seriene jeg bruker tid på nå, har prøvd meg på mange flere, men gir meg når det ikke fenger, som regel etter en bok. De jeg har prøvd meg på er : Mistborn, Steven Eriksson, Abercrombie for å nevne noen.
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
Azumiel
Asha’man
Asha’man


Ble Medlem: 02 Sep 2006

InnleggSkrevet: Tor Mar 10, 2016 9:45    Tittel: Svar med sitat

Har noen sjekket ut "Eventyr suger"? Smile
http://forlagshusetivestfold.no/eventyr-suger
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
Asphyxiate
Asha’man
Asha’man


Ble Medlem: 11 Apr 2007
Bosted: Rett ved Akerselva

InnleggSkrevet: Søn Mar 13, 2016 15:56    Tittel: Svar med sitat

Er heller ikke så veldig oppdatert på fantasy lenger. Vil jo lese de nye bøkene til Rothfuss, Lynch og Martin når de kommer, men, som svoren fan av Malazan Book of the Fallen, har jeg ikke lest noen av de nye bøkene til Erikson og ikke lest alle bøkene i serien til Esslemot

Leselysten totalt er liten. Det kan være fordi jeg de siste årene har gått over til å lese mest sakprosa, helst da innenfor historie.. Men det er sjeldent slik at det fenger så mye. Bruker lang tid på hver bok, det blir lange pauser og flyten forsvinner. For øyeblikket leser jeg en biografi om Theodor Roosevelt, men har bare kommet 100 sider inn i den og begynte før jul.. I fjor sommer leste jeg LOTR for sikkert tusende gang, og da kom jo leselysten tilbake. Så kanskje fantasy er svaret.

Tror faktisk at jeg skal gå til innkjøp av en Kindle. Det er tungvindt å dra på biblioteket hver gang. Det kan ha noe av skylden for at jeg ikke gidder å begynne på noe.

En gang i blant er jeg innom Pats fantasy hotlist (http://fantasyhotlist.blogspot.no/) og finner noe jeg har lyst på. Men det blir med det.

Det som er interessant er jo at fantasy fortsetter å være sånn passe populært, særlig da med suksessen til GoT. Shannara-serien synes jeg tidvis fungerer bra. Det åpner jo for mer fantasy på tven.

(jaggu hyggelig å poste noe på dette forumet igjen)
_________________
Manbearpig
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding
Loki
Nae’blis
Nae’blis


Ble Medlem: 28 Mai 2005

InnleggSkrevet: Fre Apr 22, 2016 16:48    Tittel: Svar med sitat

Hadde ein daudperiode dei åra eg var her på forumet (ironisk nok), då eg studerte og difor las veldig mykje faglitteratur og hadde lite overskot til å lese fantasy utover å halde meg oppdatert på ein to-tre favorittar. No til dags er fjernsynsseriar gjerne prioritert sidan eg kan gjere det saman med kona, men les jo på senga kvar einaste kveld.

Har såpass mange fantasyforfattarar å halde meg oppdatert på (Gaiman, Feist, Lynch, Martin, Erikson/Esslemont, etc.) at det framleis er vrient å finne tid til å sjekke nye, men fekk endeleg tid til Rothfuss' fantastiske Kingkiller-serie i haust. Leste dessutan The Goblin Emperor i vinter, den var veldig solid, om enn kanskje ein tanke for forutsigbar til hoffintrigebok å vere. Blir neppe tid til nokon andre nye med det fyrste, har ein bunke uleste Martin- og Feist-bøker liggande, samt at det er så lenge sidan sist eg leste Malazan at eg vil lese omatt heile serien før eg fortset med dei seks eg ikkje har lese. Og sidan Malazan-bøkene stort sett er to til fire gonger så lange som andre bøker, så vil det ta si tid ...

Pluss at eg kjøpte tjue nye volum av Verdens hellige skrifter før i vår, og vil lese dei før eg byrjar på ny skjønnlitteratur. 7 down, 13 to go på den fronten.

Har òg ein masse ting eg aldri har lese (The Expanse, Prince of Nothing, Black Company, Orson Scott Cards Ender-serie, ytterlegare seriar av Robin Hobb og Joe Abercrombie (har berre lese 1 trilogi av kvar av dei), pluss at eg kjøpte Wizard of Oz og Alice in Wonderland på bruktbutikkar, har ei samling fantasynoveller av Rudyard Kipling, osv.) som ligg og freistar, og lyst til å endeleg ta meg tid til å sjekke Kings Dark Tower-serie før den lenge omtalte filmatiseringa kjem på kino, men det var den tida, då. Trur nok at så lenge eg lever vil eg ha ei lenger fantasyleseliste enn eg har tid til å lese alt. Smile Men det er kjekt å ha ting å sjå fram til.
_________________
Obdormio skrev:
Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Til toppen
Vis medlemmets profil Send privat melding Besøk medlemmets nettside
Vis innlegg fra:   
Start nytt tema   Svar på tema    The Pattern Forum hovedsiden -> Andre bøker Alle klokkeslett er EET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group