Kapittel 19 – Skyggers Hvile

Ravner
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Inne i Aridhol finner følget en bygning, som de slår leir i. Guttene tar seg av hestene i et bakrom, og Matt finner en bakdør som leder til et smug. De går ut, og ser seg om i byen. Etter ei stund møter de Mordeth, som tilbyr dem deler av en skatt hvis de hjelper ham med å frakte nevnte skatt til hestene hans. Skatten er i et rom under bakken, men i lyset fra fakler ser Rand at mannen ikke har noen skygge. Da han påpeker dette, blir Mordeth sint, og eser opp. Guttene blir livredde, og snart er de på full fart opp trappene. På overflaten føler de imidlertid at de blir holdt under oppsikt, og beveger seg raskt tilbake til huset der resten befinner seg.

Vel tilbake skjenner Nynaeve på dem, og Moiraine forteller om Aridhol – Shadar Logoth. Nå kommer også Lan, som har vært ute og sett etter guttene, tilbake, og han melder om Trolloker inne i byen. Følget gjør seg klar til å dra.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
If you think I'm going to put my head on the block just because those fool women did, you can forget it now. I'm no bloody hero, and I don't want to be one. Morgase was a pretty woman, ...but Rahvin is Rahvin, burn you!
Mat til Rand

News Comes to Cairhien,
Himmelens Flammer
A Memory of Light:

Ute nå!


Støtt driften av siden og bestill boka fra Amazon!