Kapittel 43 – Avgjørelser og åpenbaringer

Dragens Tann
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Moiraine får Loial til å fortelle om Veiene, og hvorfor de ikke kan brukes. Hun følger opp med en tale om hvorfor det er viktig for dem å ta risikoen for å prøve å komme seg raskest mulig til Pestlandet og Verdensøyet: Verdensøyet inneholder nok av Kraften til å sprenge Den Mørkestes fengsel åpent.

Rand er den første til å si at han blir med, og de andre guttene følger tett etter. De sitter oppe en stund og legger planer, og avtaler at de skal dra midt på natten, siden Hvitekappene holder verts huset under oppsikt.

Snart går de og legger seg, men det blir lite hvile på guttene, ettersom de drømmer. Ba’alzamon henter dem til seg og legger nok en gang ut om hvordan de må knele for ham. Nytt er imidlertid noen uferdige leirfigurer som bærer guttenes trekk.

De er allerede våkne da Moiraine kommer for å vekke dem, og de forteller henne om drømmene, noe som bare gjør henne sikrere på at beslutningen hennes er riktig.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
That is evil, Moiraine. I can't believe Rand is evil. The Pattern may be shaping itself around him, but how can the Pattern be that evil? It makes no sense, and things have to make sense. If you make a tool with no sense to it, it's wasted metal. The Pattern wouldn't make waste.
Perrin til Moiraine

Within the Weave,
Den Gjenfødte Dragen
A Memory of Light:

Ute nå!


Støtt driften av siden og bestill boka fra Amazon!