Kapittel 5 – Vinternatt

Vissent tre
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Rand og Tam ankommer gården sin, og bedriver gårdsarbeid til mørkets frambrudd. Mens maten koker, forsvinner Tam opp på loftet, og når han kommer ned igjen har han et sverd spent til hofta. Rand blir nysgjerrig, og Tam gir ham inntrykk av at han har kjøpt det.

Ikke før er maten på bordet, før Trolloker sparker inn døra, og Rand må gjemme seg i skogen. Etter en stund leder Tam Trollokene mot fjellene, og han og Rand gjenforenes. Men Tam er skadet, og Rand må tilbake til gården for å finne det de trenger for å overleve. Han tar med seg farens sverd og sniker seg gjennom skogen og fram til våningshuset, men da han kommer inn reiser en av de tilsynelatende døde Trollokene seg fra gulvet, og kommer mot ham. Trolloken sier at en Myrdraal vil snakke med Rand, før den angriper, og spidder seg selv på Rands sverd.

Etter å ha funnet det de trenger i våningshuset, går Rand til uthuset for å finne Bela og vogna. Men Bela er borte, og vogna ødelagt, så Rand tvinges til å lage seg et provisorisk drag han kan trekke faren på. Han bærer så alt dette ut i skogen igjen, og kommer fram til faren.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
If you think I'm going to put my head on the block just because those fool women did, you can forget it now. I'm no bloody hero, and I don't want to be one. Morgase was a pretty woman, ...but Rahvin is Rahvin, burn you!
Mat til Rand

News Comes to Cairhien,
Himmelens Flammer
A Memory of Light:

Ute nå!


Støtt driften av siden og bestill boka fra Amazon!