Page 1 of 1

Loials bok

Posted: Wed Dec 17, 2008 2:52
by Merrilin
Noen her som tror at vi faktisk leser boken som Loial tar notater til?

Posted: Wed Dec 17, 2008 13:57
by Sauegjeteren
Det er forsåvidt en besnærende tanke, men nei. En ting er at Loial blir beskrevet på en såpass fin måte, og slik vi kjenner ham tar han ingen ære for noe sjøl, om det enn er han alene som har utført noe.

En annen ting er at det jo er skrevet i forskjellige Point of View, altså forskjellige synspunkt, og jeg tror ikke han har tilstrekkelig innsikt i hodene til de andre til å skrive på den måten.

En tredje ting er at boka også omhandler ting og hendelser han ikke bør kunne ha kjennskap til. Hendelsene i Shayol Ghul, for eksempel, der alle involverte antageligvis dør etterhvert, eller nekter å si noe til en ogur.

Når det er sagt, så kan det jo selvsagt tenkes at dette liksom skal være skrevet av en historiker som har brukt notatene hans heftig. Såvidt jeg vet er det ikke blitt sagt noe sted at det er verken den ene eller den andre som forteller, eller gjenforteller, for den saks skyld.

Posted: Wed Dec 17, 2008 17:52
by Lothar
Det var vel noe slikt Tolkien gjorde i Ringenes Herre? Eller har Peter Jackson narret meg?

Derfor tenkte jeg også denne tanken da Loial begynte å skrive bok, men jeg slo tanken fra meg, pga. det Sauegjeteren nevner.

Posted: Thu Dec 18, 2008 0:15
by Sauegjeteren
Ringenes Herre er vel ganske riktig av Bilbo, Frodo og Sam. Ja, og Hobbiten, da.