Page 1 of 1

matts amulet

Posted: Fri Dec 18, 2009 21:32
by elric
Matts reveamulet. Jeg har lurt litt på hvorfor golhamen blir skadet av ammuleten. Men jeg tror det er pga at amuleten suger til seg kraften og siden golhamen er laget av kraften får den trøbbel når ammuleten kommer i kontakt med huden dens

Posted: Fri Dec 18, 2009 22:02
by Shallis
Hei Elric og velkommen til forumet.

Litt bruksregler bare: Veldig fint hvis du kan bry deg med å bruke store bokstaver der det er naturlig, da dette gir bedre flyt i setningene, og da slipper jeg å løpe på veggen hver gang jeg leser innleggene dine og faktisk bry meg om innholdet :roll:

I tillegg er det en regel som sier at signaturen din ikke skal være lenger enn fire linjer, og din er 8, så hypphypp ;)
No offense ;)

Ellers syns jeg teorien din ikke var så dum. Nå skal det sies at dette er noe jeg har tenkt veldig lite på, ettersom jeg har tenkt mest på det som en sånn ting som bare er sånn.

Posted: Mon Dec 21, 2009 17:28
by Sauegjeteren
Amuletten reagerer ikkje på saidar, og kanskje ikkje saidin heller, så ei anna gjetning kan vere at han er laga av Den Sanne Kraften, krafta som dei Fortapte bruker. Det er stadig ikkje noko svar på kvifor golhamen reagerer som han gjer, men tittelen på tråden seier eg kan nevne det lell.

Posted: Mon Dec 21, 2009 17:37
by elric
amuleten reagerer jo på kraften!

Posted: Mon Dec 21, 2009 19:53
by Merrilin
Amuletten gjør jo at Matt til en viss grad er immun mot saidar og saidin.

Men har vi fått noen be/avkretelse på amuletten også beskytter Matt mot Den Sanne Kraften?

En mulighet kan jo være at den kom fra Ael og Eelfinnene, forbi dørkarmen. Vet ikke om kraften kan brukes der inne, men hvis det er noe a-la en lønnhage, kan jo det være sammenhengen med at den avstøter saidin/saidar i det minste?

Og bare en liten digresjon, De Fortapte bruker vel strengt tatt ikke, det er vel bare noe som er til deres disposisjon, men så vidt jeg vet, er det bare Moridin/Ishamael som bruker den alltid/regelmessig?

Posted: Mon Dec 21, 2009 20:52
by elric
Vi vet at den ikke beskytter mot saidin men mot saidar kan jeg ikke huske at den har noen begrensninger.

Posted: Mon Dec 21, 2009 22:06
by Torbjørn
elric wrote:Vi vet at den ikke beskytter mot saidin men mot saidar kan jeg ikke huske at den har noen begrensninger.
Les kapittel 44 i Kaosets Herre ein gong til, og sjå om du framleis trur det. Der finn du ein episode i Salidar der medaljongen vart kald, og den einaste Mat såg i nærleiken var Halima Saranov, med eit forbausa uttrykk i andletet ...

Medaljongen har ei begrensing, som Adeleas eller Vandene fann ut når dei var på veg til Ebou Dar: Den hindrer all direkte bruk av Krafta på den som ber den, men den hindrer ikkje at nokon t.d. kaster ting med Krafta på han. Dette er grunnen til at Mat kunne verte drepen av lyna i Caemlyn – lyna i seg sjølv var ikkje av saidin, dei var berre utløyst av saidin.
Merrilin wrote:En mulighet kan jo være at den kom fra Ael og Eelfinnene, forbi dørkarmen. Vet ikke om kraften kan brukes der inne, men hvis det er noe a-la en lønnhage, kan jo det være sammenhengen med at den avstøter saidin/saidar i det minste?
Når Rand kom ut frå dørkarmen i Rift, kom han ut med eit sverd laga av Krafta i hendene.


Kva den Sanna Krafta angår, so trur eg ikkje Moridin har prøvd å gjere noko med Mat, og han er som sagt den einaste av dei Fortapte som bruker den til vanleg. Etter at han vart nae'blis er han òg den einaste som kan bruke den Sanne Krafta.

Posted: Mon Dec 21, 2009 22:09
by elric
Du har et poeng der. Jeg mente såklart direkte bruk av kraften på han.
Beklager vist jeg ga feil intryk på det, og beklager for at jeg er så kværulerende jeg liker bare ikke å ta feil.