Page 1 of 2

Hvem drepte Asmodean

Posted: Mon Jan 25, 2010 19:10
by Oter
Hvem tror dere drepte Asmodean.
Jeg tror det er en av de fortapte.
Si hvem du tror drepte han

Posted: Mon Jan 25, 2010 19:35
by Torbjørn
Tidlegare diskusjon her:
http://tidshjulet.net/forum/viewtopic.php?t=27

Lenge sidan eg har lest nokon teoriar på emnet, men Graendal er vel den sterkaste kandidaten.

Posted: Mon Jan 25, 2010 19:54
by Rodel Ituralde
Bela drepte Asmodean.

Posted: Tue Jan 26, 2010 13:45
by Oter
Hesten Bela??????

Posted: Tue Jan 26, 2010 17:38
by Rodel Ituralde
Ja..
Bela er jo tross alt en av de strekeste med kraften.

Posted: Thu Jan 28, 2010 13:05
by Arangar
Rodel Ituralde wrote:Ja..
Bela er jo tross alt en av de strekeste med kraften.
Helt klart, tror også at det er bela som er Demandred og at han har mønstret en gedigen hær med hester som skal kjempe i TG.

Posted: Fri Jan 29, 2010 20:02
by Lothar
Jeg trodde også på Graendal, men etter å ha lest igjennom tråden Torbjørn linker til, blir jeg bare mer og mer usikker. Etter gjennomlesningen sitter jeg også igjen med følelsen av at følgende er de viktigste "sporene" RJ har lagt ut:

For det første, er Asmodean endelig død og kan ikke reinkarneres. Det begynner å bli lenge siden jeg leste WoT, men ut fra hukommelsen kan jeg ikke komme på noe annet enn bannbluss som kan være årsak til dette. Korriger meg gjerne. Men altså: Er det ikke strengt forbudt for en Fortapt å bruke bannbluss? Hvis dette stemmer, taler det sterkt i mot Graendal.

Det andre er den delvise skjermingen Lanfear la på Asmodean. Ut i fra gjenlesningen av den nevnte Asmodean-tråden forstår jeg det slik at Rand og Lanfear var de eneste som kjente til dette. Et rimelig argument for at Lanfear er den skyldige, med mindre en annen person har klart å oppdage Asmos handikap. En Asmodean med full tilgang til saidin ville vært vanskelig å drepe, men aller viktigst vært nærmest umulig å drepe raskt og i stillhet. Hvem ville, om noen, utsatt seg for en slik risiko?

Posted: Fri Jan 29, 2010 22:34
by Rodel Ituralde
Vær så snill, ikke diskuter dette nå mer nå :P
Asmo er død og Robert Jordan drepte han. Ikke mer og si om saken. En frosk kunne drept asmo for alt vi vet, og vi blir ikke klokere av og disuketere til det uendelige.

Og det står ingenting om at han har blitt drept med bale fire. Det står at han er død. Ikke dead beyond any save, men død. Tviler på at DO gidder og vekke opp han fra døde pga at asmo er en "foræder".

Posted: Fri Jan 29, 2010 23:19
by Lothar
Diskusjoner forekommer en gang i blant på et diskusjonsforum, tro det eller ei. Jeg ser ikke helt poenget med å si at vi ikke blir noe klokere av å diskutere saken. Det finnes mye interessant lesning på diverse fora som har sitt utspring i teorier rundt hvem som drepte Asmodean. Man trenger ikke finne noen konklusjon for å ha en givende diskusjon.

Når det gjelder det du sier som faktisk er saklig så forandrer jo det på mye av det jeg skrev. Trodde DO sa til Demandred at også Asmo ikke kunne reinkarneres, men det ser ut til at hukommelsen har spilt meg et puss. Det åpner i så fall for andre muligheter. Men sett at skjermingen av Asmo var en hemmelighet bare et fåtall karakterer kjente til, så sitter vi fortsatt igjen med et ganske begrenset utvalg.

Posted: Sat Jan 30, 2010 23:47
by Rodel Ituralde
De har jo en levende diskusjon på DM for de som er besatt av asmo, så du kan jo ta en tur dit.
Saken er at alt er diskutert over og over igjen, og det til det kjedelige. State of facts, intet mer.

Syns at "Who killed asmo?" er like kjedlig som folk som roper "Taimandred!".

Posted: Mon Mar 08, 2010 13:29
by Lily
De som ønsker det kan jo diskutere det, og så kan de som er lei av "H vem drepte Asmodean"-tråder bare holde seg unna dem.
Det har jo kommet noen interessante detaljer med hensyn på noen av de mistenkte i tGS, som kan forandre konklusjonen, spesielt med tanke på at Sanderson lurte på om han skulle avsløre det i personens pov. (Det var temmelig ukonkret, egentlig)

Posted: Tue Mar 09, 2010 17:10
by Terje
Så, eh, Semirhage? :?

Virker ikke helt som om hun oppfyller "obvious"-kriteriet til RJ. Men hvem andre så vi perspektivet til?

Posted: Wed Mar 10, 2010 22:11
by Lily
Jeg mente heller en viss person som det ser ut til at vi ikke lenger kan få noe perspektiv fra :)

Jeg prøver å være relativt spoilerfri, men:
Spoiler
Graendal er jo litt ute av bildet nå, og siden hun har vært den ledende kandidaten lenge, påvirker jo det saker og ting. Noen mener jo at hun har sluppet unna, men jeg har mine tvil.

Posted: Thu Mar 11, 2010 0:44
by Terje
Hmm, ja, det var vel noe som lignet på et konsensus om at det var Graendal for et par år siden, i alle fall. For min egen del må jeg innrømme at det er alt for lenge siden jeg leste både scenen i seg selv og særlig teorier om dette, men jeg mener likevel at Graendal har vært ganske langt fra mine tanker når jeg har lest scenen. Og RJ inkluderte vel som sagt et slags "opplagthetskriterie", selv om, som det så ofte bemerkes i slike sammenhenger, det som virker opplagt for RJ ikke nødvendigvis vil virke opplagt for oss.

Men jeg må se om jeg kanskje får lest meg opp på dette i løpet av de neste ukene, så jeg kanskje kan bidra med noe konstruktivt.

(Du trenger forresten ikke bry deg om spoilere i teoriforumet. Hvis noen leser det som ikke burde, har de bare seg selv å takke. ;) )

Posted: Thu Mar 11, 2010 19:11
by Lily
Jeg har lest alt for mange teorier om drapet på Asmodean, og var ganske sikker på at det var Graendal.
Det virket som hun passet best, men siden det virker som hun er død... (veven hennes forsvant jo, og hun må være bra smart for å se det der komme!)

Kanskje jeg går for dette scenarioet i stedet:
*Lanfear faller inn gjennom døren*
Lanfear: Neeei! Dette er Asmodeans feil! Jeg kunne ønske jeg kunne drepe ham!
*Lanfear blir teleportert til Caemlyn*
Asmodean: Du? Nei!
:lol: