Den Siste Strid

Del dine teorier med oss

Moderators: Lothair Mantelar, Sauegjeteren

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Den Siste Strid

Post by Faile »

Greit folkens, nå har vi altså fått bekreftelse på at den Siste Strid starter for alvor i neste bok. Vi har jo lenge spekulert i hvilke roller vi vil finne våre helter, og jeg føler det er på sin plass å samle og diskutere disse mer eller mindre gode teoriene. Og detaljer rundt dem.

For ordens skyld slenger jeg med siatet Lotta fant hos amazon om neste bok:
The Last Battle has started. The seals on the Dark One’s prison are crumbling. The Pattern itself is unravelling, and the armies of the Shadow have begun to boil out of the Blight. Perrin Aybara is hunted by spectres from his past. To prevail, he must find a way to master the wolf within him or lose himself to it forever. Meanwhile, Matrim Cauthon prepares for the most difficult challenge of his life. The Tower of Ghenjei awaits, and its secrets will reveal the fate of a friend long lost. The end draws near. It’s time to roll the dice.


Jeg starter gjerne med min kjære, men akk så konfliktskye ektemann.

Perrin. Teorien jeg har lyst til å ta opp i første omgang ifm han, er greia om at han blant annet skal lede en hær av ulver som motvekt mot en hær av Darkhounds. Akk så herlig denne teorien høres ut så har jeg en liten tvil om at det er så fryktelig smart å prøve på å la ulvene ta knekken på sine slemme "brødre".

Darkhounds er for det første ufattelig vanskelige å drepe. Kutt dem opp i småbiter, og de smelter bare sammen igjen. Sikler de på deg, er du føkt. Biter de deg er du like føkt. Og sleng på at de løper fortere like fort, om ikke fortere enn hester, så innser man fort at får man de i hælene, så ja. Man er rett og slett føkt. De eneste vi har sett har blitt drept har vel blitt BF, og vi veit jo godt at våre helter egentlig burde stoppe med den slags kluseri med mønsteret. The Big White Book sier noe om at det nylig er rapportert om DHs som bare kan bli drept med tOP. Så det er mulig å drepe dem nå, og var "lettere" å drepe dem før. Om ulver har noen sjanse mot denne nye typen gjenstår å se.

For ulver er det ennå en risk forbundet med å sloss mot fetterne sine. Dette sitatet fra Elyas(hvis det stemmer, jeg har ingen grunn for å se at det ikke skal) sier litt om hva jeg frykter skjer om vi får se en ulver vs darkhounds kamp:
A hundred wolves could die trying to kill one Shadowbrother. Worse, if they fail, the Darkhound can eat the souls of those that aren't quite dead yet, and in a year or so, there'd be a new pack of Shadowbrothers that didn't remember ever being wolves. I hope they don't remember, anyway."
Dette sier jo at ulvene hvertfall har muligheten til å knerte dem, men at prisen for å mislykkes med å ta livet av en eneste en av dem er veldig høy. Alle dødende ulver(kan se for meg at det blir en del av dem under en slik kamp) kan jo da i teorien bli nye slemminger.

Samtidig så skrives det jo nesten rett ut at disse to vil møtes i kamp. På samme måten som at Perrin vs. Slayer er et veldig sannsynlig scenario. Ulvebroren på den ene siden, og han som (mulig) høster ulvesjeler for å lage flere beist på den andre.

(Slayer har jo fått navnet sitt fordi han dreper ulver i T'A'R, og at dette er den eneste måten ulver kan bli borte for alltid, dvs. dø fullstendig og bli tilgjengelig for tDO. Om det er det som faktisk skjer med de som forsvinner fra T'A'R er jo ubekrefta og bare spekulasjoner)

Men hvordan dette her passer inn med teoriene om The Broken Crown(skjer vel mest sannsynlig på slutten av serien, etter som både tante- og pappaFaile er i live ennå), gjennreisninga av Manetheren og Perrin som leder der, det veit jeg virkelig ikke. Men den siste strid blir jo trolig så lang at han kan rekke litt av hvert.

Så. Min konklusjon er vel at det mest sannsynlig skjer, selv om jeg heller skulle ha sett noen OPbrukere til å ta seg av de beista der. Å sende vanlige folk mot dem er hvertfall helt skivebom.


Noen som har noen andre tanker om dette, andre ting som skjer, hva Mat skal bruke kanonene sine til, benyttelse av oppfinnelsene fra skolen i Cairhien uzw?
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.

Shallis
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1316
Joined: Mon Mar 27, 2006 18:52
Location: Oslo

Post by Shallis »

Dette var en morsom tråd :D

Angående Perrin og Darkhounds og ulver, syns jeg at Perrin skal finne på noe kjempelurt med ulvene, og kicke some darkhouds ass, for det er jo liksom ulvenes rette plass, eventuelt om de kanskje kan hjelpe til mot trollokhærer, vi vet jo at de ikke liker myrdraaler heller.

Selv om jeg ikke har så mange personlige tanker om det, så er jeg veldig spent på hva som skjer med Mat. Håper ikke hans eneste rolle blir å snurre Tuon rundt lillefingeren, for vi trenger ham i felten, som den lederen han er.

Er også overraskene nyskjerrig på hva Moiraines rolle blir hvis/når hun kommer tilbake. Ja vi trenger barske Mat og Thom for å redde henne, men hva skal hun faktisk gjøre etter dette? Cadsuane virker ikke til å være så glad i henne, og vi fikk inntrykk av at Rand kanskje har klarnet opp, og skjønt det han skal.

Gleder meg masse til å se hæren Lan får med seg fra Grenselandene, og når de skal kicke ass, eventuelt drive avledningsmanøver oppe i nord.

Åååh, er så mye bra som skal skje, nå gleder jeg meg bare enda mer enn før..!
"Det er en usynlig homse på ryggen til Terje!"

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

Shallis wrote: Gleder meg masse til å se hæren Lan får med seg fra Grenselandene, og når de skal kicke ass, eventuelt drive avledningsmanøver oppe i nord.
Tja. Dette er jo faktisk ytterst spennende pga sitatet under:
and the armies of the Shadow have begun to boil out of the Blight
Når store deles av hærstyrken til grenselandene befinner seg med sine konger og dronninger i sør, så er det Lan sine styrker, og de som er satt igjen i hvert land for å vokte pestlandet som må holde beista i Pestlandet der de hører hjemme.

Men har liksom litt liten tro på at det er det Lans hær er bygd opp for. Ser heller for meg mange av de snille ashamanene som sender grenselandhærene tilbake gjennom ufattelig mange gatewayer.
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.

Shallis
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1316
Joined: Mon Mar 27, 2006 18:52
Location: Oslo

Post by Shallis »

Jeg lurer litt på om det i det hele tatt kommer hærer ut av Pestlandet, har faktisk større tro på at disse forflyttes inn i Randland gjennom Gateways, Veiene, eller et eller annet fancy noe, for "det er jo bare stille i Pestlandet"

Men det kan jo selvfølgelig også bare være spill fra DO sin side, men jeg vil ikke egentlig tro han er så supertaktisk av seg, har større tro på at han er selvdiggern sjæl, og satser alt på overtall av orker, myrdraaler og taktiske Fortapte...
"Det er en usynlig homse på ryggen til Terje!"

Lothar
Asha’man
Asha’man
Posts: 265
Joined: Sat Nov 12, 2005 18:24

Post by Lothar »

Jeg skal ikke si meg uenig med deg, Shallis, for du har en fornuftig teori. Men er ikke halve sjarmen med hærer fra Pestlandet at de hardbarka karene fra Grenselandene demmer opp for elendigheten, som jeg mener å huske at de gjorde i Trollokkrigene (muligens en liten bommert på navnet på krigen? Mulig det var Hundreårskrigen!).

Det var bare en liten input en tidlig søndagsmorgen :D

Edit og PS. Jeg tror du er inne på noe når du snakker om "selvdiggeren". I tillegg så har vi jo den meget mystiske Demandred, som i Sammaels fravær må antas å være "dark sides" general? Oppfatter han også som en litt hovmodig person. Men det er jo meget vanskelig å beskrive ham, da det kan være både Rhuarc, Taim og mamma.

Torbjørn
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1438
Joined: Mon Jun 27, 2005 17:11
Location: Bergen

Post by Torbjørn »

Shallis wrote:Er også overraskene nyskjerrig på hva Moiraines rolle blir hvis/når hun kommer tilbake. Ja vi trenger barske Mat og Thom for å redde henne, men hva skal hun faktisk gjøre etter dette? Cadsuane virker ikke til å være så glad i henne, og vi fikk inntrykk av at Rand kanskje har klarnet opp, og skjønt det han skal.
Etter Min sitt syn å dømme vil ho ha stor tyding for om Rand kan lukkast eller ei, so eg antar ho vil besøke han ganske raskt. Rand vart tilsynelatande litt lettare til sinns på slutten av tGS, men eg er likevel spent på korleis han vil reagere på at Moiraine er i live.
Shallis wrote:Jeg lurer litt på om det i det hele tatt kommer hærer ut av Pestlandet, har faktisk større tro på at disse forflyttes inn i Randland gjennom Gateways, Veiene, eller et eller annet fancy noe, for "det er jo bare stille i Pestlandet"
Portar kan ikkje brukast, ettersom Skyggeyngel døyr om dei går gjennom ein slik. Var iallfall det Rand sa i KoD, etter trollokangrepet der han brukte Deathgates. Og medan Veiene er opne, so er det eit spørsmål om det er mogeleg å frakte store mengder trollokar gjennom dei. Små grupper går, eg reknar med dei Tylee Khirgan møtte på utanfor Ebou Dar kom gjennom Veiene, men Machin Shin kan fort verte tiltrekt av større grupper.

Det gjenstår å sjå, men i utgangspunktet vil eg tru størsteparten av trollokane vil kome gjennom Grenselanda.
Lothar wrote:Jeg skal ikke si meg uenig med deg, Shallis, for du har en fornuftig teori. Men er ikke halve sjarmen med hærer fra Pestlandet at de hardbarka karene fra Grenselandene demmer opp for elendigheten, som jeg mener å huske at de gjorde i Trollokkrigene (muligens en liten bommert på navnet på krigen? Mulig det var Hundreårskrigen!).
Trollokkrigane antageleg, Hundreårskrigen var den som fulgte etter at Artur Haukevinge døydde. Dei kan dog ikkje ha vore ein heilt tett demning, ettersom Trollokar angreip både Manetheren og Tar Valon.

Lothar
Asha’man
Asha’man
Posts: 265
Joined: Sat Nov 12, 2005 18:24

Post by Lothar »

Torbjørn wrote:Trollokkrigane antageleg, Hundreårskrigen var den som fulgte etter at Artur Haukevinge døydde. Dei kan dog ikkje ha vore ein heilt tett demning, ettersom Trollokar angreip både Manetheren og Tar Valon.
Og utslettelsen av Shadar Logoth (...Arindhol?), om jeg ikke blander noe nå? I det hele tatt så trodde jeg trollokkrigene var en flere år lang "bølge" av trolloker som, tja, veltet nedover fra Pestlandet. Men jeg må innrømme at det begynner å bli en stund siden siste gjenlesning.

Jeg slutter meg hvertfall til dette:
Det gjenstår å sjå, men i utgangspunktet vil eg tru størsteparten av trollokane vil kome gjennom Grenselanda.
PS. Består ikke Rands bevoktning av Veiene av menn som kan lede? I så fall kan man rimelig raskt få alarmert og beskyttet seg mot slike troppeforflytninger.

Kanskje verdt å legge til at jeg ikke har lest tGS ennå.

Torbjørn
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1438
Joined: Mon Jun 27, 2005 17:11
Location: Bergen

Post by Torbjørn »

Lothar wrote:
Torbjørn wrote:Trollokkrigane antageleg, Hundreårskrigen var den som fulgte etter at Artur Haukevinge døydde. Dei kan dog ikkje ha vore ein heilt tett demning, ettersom Trollokar angreip både Manetheren og Tar Valon.
Og utslettelsen av Shadar Logoth (...Arindhol?), om jeg ikke blander noe nå? I det hele tatt så trodde jeg trollokkrigene var en flere år lang "bølge" av trolloker som, tja, veltet nedover fra Pestlandet. Men jeg må innrømme at det begynner å bli en stund siden siste gjenlesning.
Dei varte tydelegvis i over 300 år: http://encyclopaedia-wot.org/history/trolloc_wars.html
Lothar wrote: PS. Består ikke Rands bevoktning av Veiene av menn som kan lede? I så fall kan man rimelig raskt få alarmert og beskyttet seg mot slike troppeforflytninger.
Han har satt opp vakter ved nokre få Vegportar, men eg trur ikkje det er nokon Asha'manar med på det. I tillegg skal Gamle Haman lukke ein del Vegportar som er nær byar:
http://encyclopaedia-wot.org/creatures/ogier/ways.html
Lothar wrote:Kanskje verdt å legge til at jeg ikke har lest tGS ennå.
Då ville eg vore litt forsiktig med kva trådar eg las i teori-forumet, det kan fort dukke opp spoilerar.

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

Torbjørn wrote:Portar kan ikkje brukast, ettersom Skyggeyngel døyr om dei går gjennom ein slik. Var iallfall det Rand sa i KoD, etter trollokangrepet der han brukte Deathgates. Og medan Veiene er opne, so er det eit spørsmål om det er mogeleg å frakte store mengder trollokar gjennom dei. Små grupper går, eg reknar med dei Tylee Khirgan møtte på utanfor Ebou Dar kom gjennom Veiene, men Machin Shin kan fort verte tiltrekt av større grupper.
Hva med "skimming"(husker ikke ordet på norsk). Det er jo en avart av traveling, men isteden for å ldanne en direkte forbindelse fra et sted til et annet, så lager man er slags tunnel isteden. Det krever jo at man klarer å lage en stor nok plattform selvfølgelig.

Ellers så har du portsteinene. Da kan jo kanskje brukes til noe. Det spekuleres jo i om Veiene er en slags miniportstein hvor man ikke har muligheten til å komme inn i flere verdner, men bare en enkelt en, og at de mannlige aes sedaiene lagde veiene utifra en enkelt verden de hadde funnet gjennom portsteinene.
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.

Torbjørn
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1438
Joined: Mon Jun 27, 2005 17:11
Location: Bergen

Post by Torbjørn »

Veit ikkje om det fungerer, men ein må jo gjennom ein port for å Gli (trur det var ordet) òg. Portsteinar? Kan jo vere, men eg ser ikkje heilt for meg at dei vil spele ei rolle.

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

Hm. synes å ha lest et sted at det ikke er selve porten, men transporten som dreper dem. Man blir jo transportert når man Glir også, men det skjer på langt nær så kjapt.

Men det kan jo være det er en forskjell på å bli transportert til samme sted i en annen dimensjon(som veiene, portsteiner T'A'R osv), og det å bli transportert til et helt annet sted i den samme dimensjonen man alt befinner seg i. Kan være det er det som er forskjellen mellom å flytte skyggeyngel gjennom Veiene og med en Gateway.
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.

Torbjørn
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1438
Joined: Mon Jun 27, 2005 17:11
Location: Bergen

Post by Torbjørn »

KoD, kapittel 19 wrote:Shadowspawn can't survive passing through a gateway
Det var alt Ideal Seek skreiv, men eg orker ikkje finne boka for å finne resten av setninga.
Last edited by Torbjørn on Sun May 16, 2010 16:33, edited 1 time in total.

Lily
Hengiven
Hengiven
Posts: 162
Joined: Mon Mar 08, 2010 12:49
Location: Molde / Trondheim

Post by Lily »

Lothar wrote:
Torbjørn wrote:Trollokkrigane antageleg, Hundreårskrigen var den som fulgte etter at Artur Haukevinge døydde. Dei kan dog ikkje ha vore ein heilt tett demning, ettersom Trollokar angreip både Manetheren og Tar Valon.
Og utslettelsen av Shadar Logoth (...Arindhol?), om jeg ikke blander noe nå? I det hele tatt så trodde jeg trollokkrigene var en flere år lang "bølge" av trolloker som, tja, veltet nedover fra Pestlandet. Men jeg må innrømme at det begynner å bli en stund siden siste gjenlesning.
Aridhol ødela jo seg selv. Og så rotet det seg en gjeng trolloker inn senere, bare for å bli spist av Mashadar.

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

Torbjørn wrote:
KoD, kapittel 19 wrote:Shadowspawn can't survive passing through a gateway
Det var alt [url=http://dposey.no-ip.com/IdealSeek/Ideal ... +a+gateway]Ideal Seek[ /quote] skreiv, men eg orker ikkje finne boka for å finne resten av setninga.
Greit. Du vinner :P Men jeg er forsåvidt enig i at hovedtyngden av slemmingene vil komme gjennom grenselandene. Selvom det er en mulighet å kunne bruke portsteinene.

Og til hvem som skal lede dem. Vil vi finne rømte BA Aes Sedaier som den nye gjengen med kvinnelige dreadlords? Vil denne nærmeste gjengen til Taim også bli det? I tGS får vi jo forklaringa på hvordan den Hvite Tårnet rensket opp i egne rekker, og nå er klare for å møte den siste strid samla. Vil tToM ta opp det samme i det svarte tårnet? Og hvordan vil det i så fall foregå, er jo ikke som at de har en edstav å benytte seg av...

EDIT: Hm. Blei litt småproblemer i siteringa av inca sin post der gitt...
Last edited by Faile on Sun May 16, 2010 15:51, edited 1 time in total.
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.

Shallis
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1316
Joined: Mon Mar 27, 2006 18:52
Location: Oslo

Post by Shallis »

Faile wrote:
Torbjørn wrote:
KoD, kapittel 19 wrote:Shadowspawn can't survive passing through a gateway
Det var alt [url=http://dposey.no-ip.com/IdealSeek/Ideal ... +a+gateway]Ideal Seek
skreiv, men eg orker ikkje finne boka for å finne resten av setninga.
Greit. Du vinner :P Men jeg er forsåvidt enig i at hovedtyngden av slemmingene vil komme gjennom grenselandene. Selvom det er en mulighet å kunne bruke portsteinene.

Og til hvem som skal lede dem. Vil vi finne rømte BA Aes Sedaier som den nye gjengen med kvinnelige dreadlords? Vil denne nærmeste gjengen til Taim også bli det? I tGS får vi jo forklaringa på hvordan den Hvite Tårnet rensket opp i egne rekker, og nå er klare for å møte den siste strid samla. Vil tToM ta opp det samme i det svarte tårnet? Og hvordan vil det i så fall foregå, er jo ikke som at de har en edstav å benytte seg av...[/quote]

Tror dere edstaven vil fungere på Asha'maner, hvis de fikk låne den de har i det Hvite Tårnet? Ikke at jeg tror de hadde fått lov, muligens med en delegasjon med Aes Sedaier. Jeg tror nok ikke den hadde fungert, men kanskje en ter'angreal som befinner seg i tårnet, som ligner, men som de ikke finner ut av hva gjør, vil ha samme effekten på menn?
"Det er en usynlig homse på ryggen til Terje!"

Post Reply