Kinotråden

For deg som har noe annet på hjertet

Moderators: Lothair Mantelar, Sauegjeteren

Azumiel
Asha’man
Asha’man
Posts: 304
Joined: Sat Sep 02, 2006 19:03

Post by Azumiel »

If you have any comments, please let me know :)
Last edited by Azumiel on Tue Jan 26, 2016 10:21, edited 1 time in total.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2634
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Du har høye tanker om dine egne meninger... :P
Urban tilværelse
Lothair Mantelar
Kaptein-General
Kaptein-General
Posts: 1528
Joined: Thu Mar 30, 2006 19:27
Location: Østenfor Nord og Vestenfor Sør, og om natten gjemmer jeg meg bak din dør.

Post by Lothair Mantelar »

Som eks-blogger må jeg jo bare ønske lykke til :)

Ellers... Tja, hva er det du ønsker å oppnå med bloggen? Det slet jeg alltid med å finne ut av selv. Som oftest gjorde jeg det for å underholde meg selv. Andre ganger prøvde jeg å bare å pumpe ut ting jevnlig, slik at sida kunne ha en viss aktivitet. Ønsker du bare å ha et sted der du dokumenterer tankene dine om filmer så er jo dette slettes ikke galt.

Siden du ba om kommentarer: Anmeldelsene dine er jo ikke akkurat dyptpløyende, eller spesielt humoristiske. Det eneste de kan karaktereres som er informative om din subjektive filmsmak, og de blir dermed vanskelig å kommentere utover litt hoderisting (Black Swan er jo knallbra) og samtykkende nikking (TRON: Legacy m. fl.).

Personlig ser jeg alltid etter en sterk synsvinkel når jeg leser anmeldelser, samtidig som jeg ser lite vits i å tenke for mye på filmer du ikke elsker. Elsk så mye du kan og hat det du bør hate, men kjærlighet bør vies mye mer oppmerksomhet enn noe som aldri burde sett dagens lys.

Det er også flotters om du kan sette filmen i en større sammenheng. Hvordan står f. eks. "The Green Hornet" til resten av Michel Gondry's filmografi? Hvilke andre filmer spiller åpenbart inn på "Black Swan" sin historie, og hvorfor feilet filmen å engasjere deg?

Det siste er kanskje det aller viktigste: Hvorfor fungerer noe? Plukk det fra hverandre, se på delene, sett det sammen slik at andre forstår hvorfor delene burde kastes eller stilles ut på museum.

Eller, jeg liker i hvert fall slikt. Andre gjør stor suksess i harselere med filmer som Season of the Witch, men da kreves det investeringer i humordepartemtet.

Igjen, hva ønsker du å oppnå? Vil du ha kommentarer? Ha en sterk mening, og argumenter godt for dine synspunkt.
Vil du underholde? Skriv godt. Vær morsom.
Vil du dokomuntere? Skaff deg en tumblr-blogg.

Lykke til!
But neither the conductress nor the passengers were amazed by the most important thing of all, namely, that a cat was not merely getting on a streetcar, which wasn't so bad, but that he intended to pay his fare! - Mikhail Bulgakov
TamalThor
Asha’man
Asha’man
Posts: 252
Joined: Thu Sep 24, 2009 19:46

Post by TamalThor »

Liker bloggen, med humor og personlige ordelag, på engelsk vel å merke.. :P Språkvalget et iallfall eneste jeg har å utsette noe på, med tanke på hvor du legger deg i forhold til det Lotta skriver. :D
Lothair Mantelar wrote:Igjen, hva ønsker du å oppnå? Vil du ha kommentarer? Ha en sterk mening, og argumenter godt for dine synspunkt.
Vil du underholde? Skriv godt. Vær morsom.
Vil du dokomuntere? Skaff deg en tumblr-blogg.
"Nobody tells us how to be men. We just are."
Azumiel
Asha’man
Asha’man
Posts: 304
Joined: Sat Sep 02, 2006 19:03

Post by Azumiel »

Noen som skal se The Lone Ranger? :)
Last edited by Azumiel on Tue Jan 26, 2016 10:20, edited 1 time in total.
Loki
Nae’blis
Nae’blis
Posts: 2860
Joined: Sat May 28, 2005 17:07
Contact:

Post by Loki »

Jau, såg Lone Ranger, tykte den var god underhaldning og rimeleg undervurdert. Kunne med fordel ha kutta Bonham Carters karakter for å betre tempoet (skjønt det ville redusert filmens kvinnelege karakterar til éin einaste ein, så kanskje like greit), men elles var filmen nøyaktig det den burde vere: ein actionfilm som ein kan ta med både far og tolvåringen på. Morosam, spanande nok, og engasjerande. Slett ikkje eit meistarverk, men godt handverk like fullt.
Obdormio wrote:Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Ashaman
M’hael
M’hael
Posts: 1726
Joined: Sun Jul 17, 2005 15:55
Location: Fal Dara

Post by Ashaman »

To ord:
PACIFIC RIM! :shock:

Jeg er over snittet interessert i props (rekvisitter), så denne filmen var som å komme til himmelen! :)
"There's always another battle. I suppose that will be the case until the whole world turns Tinkers"
- Davram Bashere
Siri Sedai
Den Eldste
Den Eldste
Posts: 486
Joined: Sat May 27, 2006 15:08
Location: Vennesla

Post by Siri Sedai »

Så Lone Ranger, ja. Grei underholdning. Forutsetter kanskje at man digger Depps "Jack Sparrow" karakter. For det blir litt i samme gata.

Men det gjør jeg :D ..og derfor likte jeg filmen.
Enig med anmelder om at litt lang men ikke enig i at Bonhem Carters karakter burde vært droppet.

Pacific Rim, verd å se? Ser den er tatt av det store lerretet på Fønix og det må jo være et must for en sånn film.

Ellers har jeg sett ....eh...den der filmen med Brad Pitt...eh...hva het den igjen....eh..Ok, kjedet meg ikke men har glemt den så det sier vel sitt. Underholdning men thats it.
Loki
Nae’blis
Nae’blis
Posts: 2860
Joined: Sat May 28, 2005 17:07
Contact:

Post by Loki »

Kva ville du kutta i staden? Er den lang må jo noko kuttast. :) Følte hennar karakter bidrog absolutt null til plottet, og ikkje hadde særleg minneverdige scenar på andre vis (ikkje skodespelaren sin feil), og hadde likevel ein god del scenar som heldt filmtempoet nede. Difor valt valet veldig naturleg på henne for min del.

Uansett, Pacific Rim er kjempebra. Er rett nok ein del heller store logiske brister, men det får så vere, for det er knall underhaldning heile vegen gjennom.
Obdormio wrote:Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Loki
Nae’blis
Nae’blis
Posts: 2860
Joined: Sat May 28, 2005 17:07
Contact:

Post by Loki »

Kan like gjerne åndemane denne tråden tilbake frå Pluto sine dystre forhallar:

Favreaus The Jungle Book var eit forbausande vellukka forsøk på å finne ein mellomting mellom Disneys klassiske teiknefilm og Kiplings opphavlege bøker (som er så vidt forskjellige at knapt anna enn karakternamn og grunnleggande premiss er det same -- merk at eg vaks opp som storfan av begge og reknar The Jungle Book som ein av mine favorittbøker, så meiningane mine her er farga av det). Har kun tre bittesmå klagepunkt -- Louie sin sangsekvens føltest vel unødvendig og tvungen, det var for lite Kaa i filmen, og det veldig lovande plottpunktet med at Shere Khan undergrov Mowgli i ulveflokken fekk altfor liten og subtil payoff. Ellers var eg storfornøyd med filmen frå ende til annan, og kjem definitivt til å kjøpe denne på DVD.
Obdormio wrote:Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Loki
Nae’blis
Nae’blis
Posts: 2860
Joined: Sat May 28, 2005 17:07
Contact:

Apocalypse!

Post by Loki »

X-men: Apocalypse var ei blanda oppleving. På den eine sida irriterar det med grenselaust at dei ikkje kan lage ein ny uforbehalden god film etter å ha vunne tilbake litt tillit frå meg med Days of Future Past. På den andre sida klarte dei på eit eller anna vis å vekke nostalgien i meg til den fantastiske kinopplevinga av X2 i tenåra på ein måte som ingen andre X-men-filmar har klart.

På den eine sida så tykkjer eg det er skandaløst dårleg planlegging å ende førre film med ein cliffhanger-avsløring som blir totalignorert (og til ei viss, men ikkje umogeleg å bortforklare, grad, motsagt) i denne. På den andre sida så er det kult at dei lagar eit kapittel som retroaktivt får dei førre to filmane til å følast som kapittel 1 og 2 i ein origin-film-trilogi.

På den eine sida var den litt anonym, med få minneverdige augeblinkar å snakke om, sjølv samanlikna med eit totalhavari som X-men: Last Stand (som trass i sine utallege problem i det minste hadde mange ikoniske scenar som framleis sit i minnebanken ti år etterpå). På den andre sida hang plottet greit i hop for meg, og filmen hadde ingen gapande logiske bristar av typen ein gjerne assosierar med middelmådige filmar i superheltsjangeren.

På den eine sida så var det absolutt ting som føltest digg i filmen (
Spoiler
Magneto, Quicksilver, Phoenix på slutten
), på den andre sida så hadde ein då sett det kulaste før, liksom (
Spoiler
Magneto her går eigentleg berre gjennom nøyaktig det same som Wolverine i byrjinga av Wolverine Origins (einaste anstendige bit av den filmen), Quicksilver er berre ein (artig, men lell) reprise av sin minneverdige scene i Days of Future Past, og me har då vitterleg sett Jean slite med / gi etter for Phoenix i opptil fleire filmar før ...)
.

På den eine sida så var det unaudsynleg mange karakterar. På den andre sjonglerte dei dei relativt bra, og alle utom to fekk minst éin scene der dei fekk vist seg litt. Og av dei to som ikkje fekk noko å gjere så har dei eit lite hint på slutten til at den eine kan bli meir sentral i ein seinare film, så det bøter jo på.

På den eine sida så var skurken relativt teit utsjåande. På den andre er han for så vidt ganske teit utsjåande i teikneserien òg. På den eine sida klarte eg aldri bry meg særleg om han. På den andre hadde han i det minste ein konsekvent og relativt unik Visjon som han heldt seg til, og gjekk ikkje i den typiske tredjerangs-filmskurk-fella der han berre er banalt Slem av diffuse årsaker og endrar mål og taktikk etter kvart som plottet krev det.

På den eine sida er filmen ein studie i tapte mogelegheitar på ting som kunne vore så utruleg kult å få sett på film. På den andre sida fekk eg tårer i augo når Magneto og Xavier i ein heilt ny kontekst utveksla same replikkane på slutten av denne som dei gjorde i den originale X-Men-filmen.

Så ... får krysse fingrane for at Wolverine 3 kan trekkje serien i rett retning igjen, og at Deadpool 2 får vere i fred med same folka som laga fyrste og ikkje blir tukla med av kven-det-no-er (Simon Kinberg?) som dyttar alt i hovudserien mot middelmådigheit. Denne filmen hadde vore heilt kurant for nokre år tilbake, men etter såpass mange filmar med steg i rett retning var dette eit skuffande steg bakover.
Obdormio wrote:Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Siri Sedai
Den Eldste
Den Eldste
Posts: 486
Joined: Sat May 27, 2006 15:08
Location: Vennesla

Post by Siri Sedai »

Så Independence Day II i går. Jeg hadde gledet meg til denne. Alltid spennende å se hva de får til. Herlig! Kjedet meg (nesten) ikke...
God film...Nei!

Visst var det masse spesialeffekter, og ekle aliens....og svulstige presidenttaler.

Litt,..ok, ikke bare litt over the top spesialeffekter, og spesialeffekt-aliens, og dessverre en heller lite overbevisende historie.

Kalkun?
Loki
Nae’blis
Nae’blis
Posts: 2860
Joined: Sat May 28, 2005 17:07
Contact:

Post by Loki »

Såg omatt den originale førre veka med tanke på å gå og sjå denne, og var godt nøgd med at den hadde halde seg ganske greitt sidan eg var liten. Men dei utruleg labre kritikkane den har fått (inklusive din, no) har fått meg frå å sjå oppfølgjaren på kino likevel. Blir vel sjekka ut på heimeskjermen ein gong om nokre år når eg får ein billeg sjanse til det.
Obdormio wrote:Eg må stå opp og gå på skulen i morgon.

Det veit eg slett ikkje om eg er mentalt førebudd på.
Yawron
Hengiven
Hengiven
Posts: 165
Joined: Thu Sep 07, 2006 14:31
Location: Oslo

Post by Yawron »

Jeg er i Krakow, og så ID2 i går, da vi kom over en 4DX-sal. Vi hadde det fryktelig gøy i ristende stoler, vindmaskiner, vannsprut mm. Filmen var derimot ikke noe særlig. Tror jeg..
"Once more the drama begins"

- Paul Muad'dib
Post Reply