Første tanker?

Diskuter TV-serien her

Moderators: Lothair Mantelar, Sauegjeteren

Post Reply
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2635
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Første tanker?

Post by Ceres »

Jeg har ikke postet på dette forumet på sikkert 12 år eller noe, men nå har jeg sett de første tre episodene av TV-serien, og jeg liker det! :)

Mange friheter er tatt, men jeg synes de har gjort det bra så langt. Kanskje litt langdryg historiefortelling noen steder, men alt i alt godt. Jeg synes skuespillerprestasjonene er noe variable, men Moiraine, Nynaeve og Thom var kjempeode. Rand og Egwene og Perrin ganske bra. Lan var ikke helt maskulin nok, syntes jeg, men greit kanskje, vi får se hvordan de gjør det. Han er en av mine yndlingskarakterer fra bøkene. Mat var godt skrevet, men virket litt for gammel og nesten litt neddopet. Ikke helt den karakteren jeg så for meg. Siste scene med Logain lover godt!

Og musikken var god! :)

Hva er deres inntrykk?
Urban tilværelse
Ashaman
M’hael
M’hael
Posts: 1746
Joined: Sun Jul 17, 2005 15:55
Location: Fal Dara

Re: Første tanker?

Post by Ashaman »

God å sjå deg Ceres! :)

Eg var så positiv etter alle trailerane og det som kom ut før episodane blei sluppe i går.

Etter fyrste episode var eg dels i sjokk, eg var rett og slett kjempeskuffa... :shock:

Dei hentar det litt inn i dei to neste episodane, men eg er ikkje heilt overbevist endå. Eg ser potensialet, og eg trur dette kan bli bedre og bedre utover i sesongen. Får dei fortsette utover desse to sesongane, så trur eg au dette berre kan bli bedre framover. Potensialet er der, om dei maktar å utnytte det.

Skulle gjerne visst om alle frihetane er styrt av "kjerne teamet" rundt Judkins, eller om det er resultat av press frå lenger opp i systemet. Det er fleire ting som er veldig skuffande, og som eg ikkje ser heilt kor dei skal med (noko som eigentleg bør vera positivt, for ein "identisk" kopi av bøkane gjev jau ikkje noko spenning og undring for oss som har lese bøkane).

Det blir betrakteleg bedre av å sjå på TV-serien som ein anna runde av Tidshjulet enn bøkane beskriv. At ulikheitane og endringane på TV er ein versjon av dei uendelege variantane som har vore. Alle endringane blir som to vevde tepper, dei er ikkje like, men hovudmønsteret er gjenkjennbart. Nokre trådar manglar, nokre kjem inn i veven på eit anna punkt, men totalen er der.

Trollokane, Myrdraalane og Shadar Logoth er eg kjempefornøg med! Heilt utruleg bra gjenskapt!
Whitecloaks synes eg og i store trekk er veldig passande, sjølvgode køddar som trur alt dei gjer er rett, og som brukar meir tid på eige utsjånad enn på andre medmenneske.

Eg ser serien samman med kona, som ikkje har noko som helst forhold til WoT frå tidlegare. Ho synes serien så langt er midt på treet, men har fleire gonger uttrykt høglytt frustrasjon over både ting ho ikkje forstår (men som eg forstår pga. bøkane) og til tider dårleg skodespelarteknikk (ho er utdanna musikalartist).
Litt ut i andre episode gjekk det opp for meg at det ikkje er noko poeng å prøve å forklare ho ting, for det som skjer på TV-skjermen er på fleire område så langt unna bøkane at eg berre kjem til å forvirre ho meir. :lol:

Spent på episodane viare!
"There's always another battle. I suppose that will be the case until the whole world turns Tinkers"
- Davram Bashere
Yawron
Hengiven
Hengiven
Posts: 166
Joined: Thu Sep 07, 2006 14:31
Location: Oslo

Re: Første tanker?

Post by Yawron »

Første inntrykket er at jeg må legge bøkene bak meg, for det var flere endringer enn jeg så for meg i noe av det grunnleggende.
Bok og TV-serie er helt forskjellige medium så det er ikke et problem at det skal forandres, men det var et par ting jeg syns var litt rart, men jeg er klar til å bli overbevist.
Det ene er Kraften. Er den blitt kjønnsnøytral? Menn er vist å bli gale i TV-serien allerede, så hvordan fungerer det?

Og forsåvidt relatert, Dragen kan være både mann og kvinne i TV-serien. Noe av det som brukes mye i bøkene er Dragens dualitet, han skal redde verden men er også dømt til å bli gal ved å ødelegge den. Litt synd at dette mistes som et bakteppe til hvorfor folk frykter gjenfødelsen. Nå blir det mer: "oi, uflaks av Dragen ble gjenfødt som mann".

Ellers syns jeg de har gjort en god jobb i å oppdatere kvinnene til et moderne publikum.

Jeg er stort sett veldig fornøyd med skuespillerne så langt, og det føler jeg er det viktigste i starten.
"Once more the drama begins"

- Paul Muad'dib
Post Reply