Den Gjenfødte Dragen

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
The Dragon Reborn

Handling:

I tredje bok av Tidshjulet fortsetter handlingen noen måneder etter slutten av forrige bok. Egwene, Nynaeve, Elayne og Mat er på vei til Tar Valon, mens resten befinner seg i fjellene med Moiraine. Rand bestemmer seg for å forlate Moiraine og de andre, etter at de blir angrepet av Mørkefrender. Han setter ut på veien mot Rift og the Heart of the Stone hvor sverdet Callandor befinner seg. Moiraine, Lan, Loial og Perrin følger etter og prøver å nå han igjen. På veien plukker de opp Zarine, også kjent som Faile. Min har sett at Perrin skal møte en jente som henne, og han er svært nervøs i hennes nærvær. I Illian oppdager de at flere av De Fortapte er løs, Sammael styrer Illian og Be’lal styrer i Rift som Høyfyrste Samon.

I mellomtiden har de andre rukket fram til Tar Valon, og blir straffet for å ha stukket av. Mat blir endelig kvitt forbindelsen til dolken, men det kan hende han har blitt litt skadet av det. Mat vil gjerne vekk fra Tar Valon og Aes Sedaiene der, men får ikke slippe ut. Dette løser seg når the Amyrlin gir Egwene og Nynaeve i oppdrag å finne ut om det er noen i Det Hvite Tårnet, som tilhører Den Svarte Ajah. Elayne hjelper dem, og når de finner ut at det er til Rift de skal, lar de Mat dra til Caemlyn med et brev til Dronning Morgase for å si til henne at alt er bra med datteren.

Utdrag fra boka:

«I do not understand, if he did not send the Gray Men, who did? If a Myrddraal, or another Forsaken…» He stopped to swallow. ANOTHER Forsaken! Light! «If somebody else sent them, why did they not tell him? They’re all Darkfriends, aren’t they? And why me, Moiraine? Why me? Rand is the bloody Dragon Reborn!»

Favorittøyeblikk:

Da Egwene stenger av flowen til Joiya Byiri i Tel’aran’rhiod, for så og slippe seg og de andre ut fra der de var fanget i the Stone.

She reached out to embrace saidar and was filled with the One Power. Even the triumph she felt at succeeding was small beside the surging of the Power through her. …Before the first words were out of the woman’s mouth, Egwene reached for saidar again, wove the complicated flow of Spirit as she remembered it being used against her, and cut Joiya Byir off from the Source. The Darkfriend’s eyes widened, those cruel eyes so incongruous in that beautiful, kindly face …»Do you think it will do you any good, girl? Whatever you do here, it cannot affect what happens in the real world. Tel’aran’rhiod is a dream!» …Egwene smiled at her. «A woman once showed me a scar she received in Tel’aran’rhiod, Darkfriend. What happens here it still real when you wake.»

Spenningskurve:

Det starter rolig i starten, men ofte er det stille før stormen… Det bygges opp mot flere høydepunkt, og jakten på Den Svarte Ajah er et av disse. Når Moiraine og de andre møter Dark Houndsene er og spenningen på topp. Men ingenting kan måle seg med slutten, som virkelig av er en avslutning av dimensjoner.

Vurdering:

Handlingen i denne boka har blitt mer innviklet enn de forrige. Interessen holdes oppe, og man begynner lett å fundere over hva som vil skje videre. Vekslingen mellom de paralelle handlingene foregår ikke for ofte, slik at man får satt seg godt inn i den aktuelle handlingen. Siden dette er 3. bok i serien, begynner man å merke seg at personlighetene til karakterene har utviklet seg. De har blitt mer voksne og innser sitt ansvar og rolle i forhold til Mønsteret. Boka legger et godt utgangspunkt for neste bok!

Støtt Tidshjulet.net ved å kjøpe The Dragon Reborn på Amazon.

Rating: 8/10

Sitat:
The Myrddraal forced the Trollocs into the city. What forced the Myrddraal?
Lan i Shadar Logoth

Shadow's Waiting,
Verdens Øye
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!