Moiraine Damodred

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Moiraine Damodred

Moiraine er en Aes Sedai fra Blå Ajah, født i en adelsslekt, Damodred. Hun ble født i 956 NE og er oppvokst i the Royal Palace i Cairhien. Onkelen hennes er Kong Laman, og halvbroren heter Taringail.

Som alle Aes Sedaier, ser Moiraine verken ung eller gammel ut. Hun har store, mørke øyne, og hun har lange svarte lokker. Til tross for at hun er ganske lav, utlyser hun stor respekt.

Da hun var en Innvidd i Det Hvite Tårnet, «graden» før man blir Aes Sedai, var hun vitne til Gitara Moroso’s spådom om Den Gjenfødte Dragen. Dette gjorde at hun, sammen med bestevenninnen Siuan Sanche, som senere ble Amyrlins Trone, dedikterte livet til å finne Den Gjenfødte Dragen, da hun senere ble Aes Sedai.

Sammen med sin Vokter, al’Lan Mandragoran, ankom hun Emondsmark natten før landsbyen ble angrepet av Trolloker. Hun tar med seg Rand, Mat og Perrin, i tro av at en av dem er Den Gjenfødte Dragen. Etterhvert forstår hun at de alle er ta’veren, og at Rand er Den Gjenfødte Dragen. Hennes store oppgave i livet er å gjøre Rand klar for Tarmon Gaidon, Den Siste Strid, så hun følger han overalt, til tross for at han ikke vil ha noe med Aes Sedai å gjøre.

Sitat:
A gnarled old branch dulls the blade that severs a sapling.
Ordtak fra Lini

Memories,
Himmelens Flammer
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!