Robert Jordan

Denne artikkelen ble skrev før Robert Jordans død

Robert Jordan

Robert Jordan er pseudonymet James Oliver Rigney Jr. bruker til «Tidshjulet».

Han vokste opp i Charleston, South Carolina, og bor der fortsatt. Som liten likte han godt å lese bøker, og allerede som femåring hadde han bestemt seg for å bli forfatter. Når han fikk lånekort på biblioteket, var han ikke fornøyd med å bli vist til barneseksjonen, derfor gikk han i lesesalen og snikleste bøker fra voksenavdelingen.

I starten av 20-årene deltok han i Vietnam-krigen, som maskingeværfører i et Huey helikopter. Han utmerket seg og fikk bl. a. «The Distinguished Flying Cross» for heltedåd utført i luftkamp og «The Vietnamese Cross of Gallantry». Det ble gitt fra Sør-Vietnam til personer som satte livet sitt på spill i kampen mot Nord-Vietnam. Livserfaringene fra krigen har gjenspeilt seg i forfatterskapet, det er ikke alle forfattere som har drept andre mennesker.

Etter krigen, begynte han på fysikkstudier ved Citadel Military College. Han fikk etter avlagt eksamen jobb som atomingeniør i marinen. Uheldigvis ble han innlagt på sykehus i slutten av 20-årene. Der var han nær døden, grunnet komplikasjoner som holdt han i senga i en måned. Livet var for kort til å kastes bort fant han ut, drømmen om å bli forfatter ble realisert.

Karrieren startet med Fallon serien, under navnet Reagan O’Neal. Det er en historisk roman fra tiden rundt Revolusjonskrigen, vi får innblikk i tre generasjoner Fallon, og deres liv. Videre skrev han historier om Conan the Barbarian under vårt kjente navn Robert Jordan.

Det tok fire år for han å skrive den første boka i «Tidshjulet». Begynnelsen og slutten visste han, men det som skulle skje i mellomtiden måtte finnes på underveis. Hvis det ikke hadde vært for kona, ville han visstnok sittet inne og skrivd hele dagen.

Uheldigvis for oss kanskje?

Sitat:
This time, we do not run. We dare not run. Worlds and time rest on Rand, on The Dragon Reborn. This time, we fight.
Moiraine til Zarine

The Hammer,
Den Gjenfødte Dragen
A Memory of Light:

Ute nå!


Støtt driften av siden og bestill boka fra Amazon!