Elayne Trakand

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Elayne Trakand

Titler:

Datterarvingen av Andor, High Seat of Hus Trakand, Aes Sedai

Utseende:

Elayne er en høyreist og vakker jente. Hennes vakre ansikt har blå, klare øyne og store røde lepper. Håret hennes er rødt og krøllete. Elayne har fine former og en silkemyk hud.

Personlighet:

Elayne opptrer med stor selvtillit og en litt arrogant holdning, som krever respekt. Elayne har gode legenskaper, som gjør at hun nok vil bli en god og rettferdig dronning. Hun har dessverre en tendens til å banne litt mye, men dette prøver hun å forbedre.

Historie:

Elayne er datter av Dronning Morgase Trakand og Taringail Damodred. Faren døde da hun bare var noen få år gammel, og morens elsker, Thom Merillin ble en farsfigur i hennes barndomsår. Han forlot etterhert Morgase, og Elayne ble oppdratt av barnepiken Lini. Elayne har en bror, Gawyn og en halvbror, Galadedrid. Ettersom hun er Morgase sin datter er hun Datterarving av Andor, og hun ble derfor oppdratt slik at hun ble best mulig rustet for å bli Andors fremtidige dronning.

Tradisjonen tro blir Elayne tidlig i tenårene sendt til Det Hvite Tårnet i Tar Valon, sammen med Gawyn, Galadedrid og morens rådgiver, Elaida, for å trenes til Aes Sedai. I tårnet møter hun Egwene og Min, og de blir gode venner.

Tidlig i serien sier Liandrin fra Rød Ajah at Elayne, Nynaeve og Egwene må bli med henne til Tomans Hode for å hjelpe Rand. Dette viser seg å være en felle, noe som bringer jentene opp i store problemer. Når de etterhvert returnerer til Det Hvite Tårnet, blir hun og Egwene oppgradert til Innvidde og de får i oppgave, av Amyrlins Trone, å jakte på 13 stykker fra Den Svarte Ajah. Denne oppgaven bringer jentene opp i store eventyr og store farer.

Elayne møter Rand for første gang hjemme i Caemlyn, når han faller fra muren og inn i palassets hage. Elayne forelsker seg øyeblikkelig, men skjuler det for han inntil videre. Når hun forteller han at hun er forelsket i han, forteller han at han føler det samme.

Sitat:
I for one have always found men to be sensible creatures who only need to be shown the wisest path once to choose it.
Faile til Master Al'Vere

Beyond the Oak,
Skyggen Stiger
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!