Caemlyn

Kjente karakterer fra Caemlyn:

Elayne Trakand, Gawyn Trakand

Generelt:

Caemlyn ligger øst i Andor, og er hovedstaden i riket. Caemlyn ligger sentralt, og veien går derfra til alle kanter. Den nordlige veien går til Tar Valon, den vestre via Fire Konger til Hvitebro og Baerlon, mot sør går veien til Madding og Rift, mens den østre veien går til Aringill.

Dronningens Garde, alltid kledd i Andors røde og hvite farger, opprettholder ro og orden i byen, og på grunn av at dronningen har opprettet Dronninges almisse, en ordning som hjelper de fattige i byen, finnes det få tiggere i byen.

Caemlyn ligger på en høyde, og er som en trapp, delt i tre, Low Caemlyn, Nybyen og Indrebyen:

Indrebyen:

Indrebyen ligger på toppen av Caemlyn. Bydelen er omkranset av en skinnende hvit mur, og dette er den fineste delen av byen. Indrebyen har mange tårn og bygninger med kupler, som oftest i fargene hvit, gull eller lilla. Her ligger det kongelige slott, som i likhet med mange andre bygninger i denne bydelen, er bygget av Ogurene. Palasset, hvor the Dronningen av Andor holder til, er midtpunktet i Caemlyn, og alle veiene i Indrebyen fører til palasset.

Nybyen:

Rundt Indrebyen ligger Nybyen, som er omkranset av en 50 fots høy grå mur, med striper i hvitt og sølv. Langs muren er det mange runde, høye tårn, alle med det blafrende Andor-banneret med den hvite løven på rød bagrunn, på toppen. Bydelen har brede gater, delt i to av en rekke med trær, som alle leder mot Indrebyen. Nybyen er også fin, men siden den ble bygget etter at Ogurene returnerte hjem til Lønnhagene, finnes det ikke de samme fantastikse bygningene som Ogurene lagde i Indrebyen.

Low Caemlyn:

Utenfor Nybyen ligger resten av Caemlyn. Low Caemlyn er et mylder av hus, butikker og gjestehus. Slik var Rand sitt inntrykk første gang han besøkte Caemlyn:

«Outside the great wall, buildings clustered as if every town he had passed through had been gathered and set down there, side-by-side and all pushed together.»
The Eye of the World, kapittel 35

De fleste bygningene i Low Caemlyn er laget av enten rød mur eller grå stein, dekket av takstein og ofte flere etasjer høye.

Sitat:
Every man wants to be great. You could be the greatest man in all the Ages.
Selene til Rand

In the Mirror of Darkness,
Den Store Jakten
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!