Perrin Aybara

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Perrin Aybara

Perrin vokste opp i Emondsmark, og dannet trekløveret med Rand og Mat. Han har brede skuldre, ganske langt hår, og armer brede som en smed. Lettest gjenkjent blir han av sine gule øyne.

Han arbeidet i mester Luhhans smie som en god smed, før han flyktet fra den lille landsbyen sammen med de andre Emondsmark’erne med Moraine og Lan på Vinternatt. Liksom Rand og Mat, får han vite at han er ta’veren, hovedpersoner som Mønsteret spinner seg rundt.

Da han og Egwene blir splittet fra resten av følget på vei til Caemlyn, møtte de en mann ved navn Elyas Machera i skogen. Han kan kommunisere med ulver telepatisk, og har selv egenskaper fra ulvene. Elyas oppdaget at Perrin også er en Ulvebror, og introduserte til et ulve-følge, blant annet med Hopper og Dapple. Perrins ulvenavn er Ungokse.

Det at Perrin lærer å kommunisere med ulver, gjorde at han fikk nye egenskaper og ble ganske annerledes. Han kan blant annet se skarpere og lengre, øynene hans har nå en gyllen farge, slik som ulvene, og luktesansen ble forbedret. Dessuten kan han gå inn i ulvedrømmer, i Tel’aran’Rhiod, drømmeverdenen. Disse egenskapene tar han i bruk blant annet i jakten på Valeres Horn.

I en liten by møter Perrin en mann som har gått for langt over på ulve-siden, og har glemt at han er et menneske. Perrin frykter da at dette vil være hans skjebne, og prøver alltid å ikke gå for langt inn i ulvenes tilværelse. Han søker etter Elyas, som har klart å leve både som menneske og ulv, uten å bli gal.

Zarine Bashere, Faile, krysser hans sti og de to blir svært gode venner.

Etter flere episoder tidlig i serien, er Perrin en av Lysets Barns hovedfiender. De gjør alt de kan for å revansjere drapene på noen hvitekapper, som Perrin måtte drepe i selvforsvar.

Sitat:
When the Wolf King carries the hammer, thus are the final days known. When the fox marries the raven, and the trumphets of battle are blown.
Prophecies of the Dragon

A Deal,
Knife of Dreams
A Memory of Light:

Ute nå!


Støtt driften av siden og bestill boka fra Amazon!