Mathrim Cauthon

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Mathrim Cauthon

Matrim Cauthon, eller Mat som han kalles, vokste opp i Emondsmark, sammen med Rand og Perrin. Sammen kom de ofte opp i trøbbel, og som oftest var det Mat som sto bak. Han har brune øyne, som lyser av ugagn, og er populær blant jenter på grunn av sin sjarm og evnet til å gi komplimenter. Mat sier heller aldri nei takk til gambling og drikking.

Sammen med Rand, Perrin, Egwene og Nyaneve drar han fra Emondsmark med Moiraine Sedai, og de finner etterhvert ut at han, Rand og Perrin alle er ta’vern, hovedpersoner som Mønsteret spinner seg rundt.

Grådig som han er, tok Mat en juvelbelagt dolk, da de stoppet i Shadar Logoth, jaget av Trolloker. Det han ikke visste var at alt i den fordømte byen, var giftig. For å bli kvitt smitten, må han komme seg til Tar Valon for å bli helbredet av Aes Sedaiene der. Dolken blir dessverre stjålet i Fal Dara, av Padan Fain, sammen med Valeres Horn. Dermed dro han, Rand, Perrin, Verin Sedai, Loyal og Ingtar til Falme, for å skaffe disse tilbake.

Da Mat finner ut at Rand er Den Gjenfødte Dragen, trekker han seg unna Rand, og de to tidligere bestevennene prater nesten ikke sammen.

Etter å ha fått tilbake både dolken og hornet i Falme måtte Mat i nødsfall blåse i Valeres Horn. Dette tilkallet døde helter, som må kjempe for han. Han blir dermed bundet til hornet; det vil ikke virke for andre så lenge han er i live. Etter at han blir helbredet i Tar Valon, oppdager han nye egenskaper ved seg selv. Han blir plutselig utrolig heldig, og han kan også huske ting han ikke hadde husket før. Blant annet store slag, som hadde hendt lenge før han ble født.

Sitat:
What if they are free, and out there waiting for him? I will not let them have him.
Moraine til Perrin om the Forsaken

The Hunt Begins,
Den Gjenfødte Dragen
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!