Siuan Sanche

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.

Titler:

Mara Tomanes, Amyrlins Trone

Utseende:

Siuan er vakker når hun smiler, men regnes ellers bare som pen. Hun er middels høy og har mørkt hår. Øynene er blå, mens ansiktet er hardt.

Historie:

Siuan Sanche ble født ca i 958 NE og vokste opp sammen med sin fattige far, blant fiskerne i Rift.

Da hun viste de første tegnene til å kunne kanalisere Den Ene Kraften, ble hun sendt til det Hvite Tårnet, hvor hun ble særlig god venn med Moiraine, Siuan, Leane og Sheriam. Sammen gjorde jentene mye ugagn, noe som førte til mange besøk hos Noviseforstanderinnen.

En dag da Siuan og Moiraine var tjenestepiker for Tamra Ospenya, den daværende Amyrlins Trone, ble de vitne til Gitara Morosos Forutsigelse om Den Gjenfødte Dragen. Da ble de tvunget av Tamra til å holde fødselen hans på Dragefjellet hemmelig.

Sammen med alle de andre Innvidde ble Moiraine og Siuan bedt om å dele ut en premie til alle som hadde født et guttebarn nylig. Senere fikk de i oppgave å renskrive navnelistene, og de benyttet anledningen til å notere ned de mest interessante kandidatene.

Etter at hun klarte testen for å bli Aes Sedai, valgte hun den Blå Ajah. Som nyreiste Aes Sedaier planla hun og Moiraine å søke etter Den Gjenfødte Dragen på egenhånd, men Tamra ga dem oppgaver som forhindret dem fra å reise. Da Moiraine ble løslatt fra pliktene sine, bestemte de to at Siuan skulle bli igjen i Tårnet for å samle ledetråder.

Etter å ha oppdaget at Den Svarte Ajah har drept alle de som søker for Tamra, og til slutt også Tamra selv, reiste Siuan til Chachin for å fortelle alt til Moiraine. De ble da enige om at Siuan skulle returnere til Tårnet og fortsette arbeidet sitt.

I året 988 NE ble Siuan Sanche reist til Amyrlins Trone, bare 30 år gammel. Hun utnevnte Leane til Krønikenes Bevarer og Sheriam til Noviseforstanderinne.

Sitat:
Small hopes can grow surprising fruit.
Romanda til Nisao

Call to a Sitting,
Knife of Dreams
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!