Egwene al’Vere

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Egwene al’Vere

Egwene er to år yngre enn Rand, er veldig vakker, og har store brune øyne og mørkebrunt hår. Hun er datter av Bran, borgermesteren i Emondsmark, og Marin al’Vere. Familien eier Vertshuset Vinkilden i Emondsmark.

Sammen med Rand, Mat og Perrin er hun oppvokst i den lille landsbyen Emondsmark. Helt fra de var små, har hun og Rand vært nærmest lovet til hverandre, men mye tyder på at det aldri kan bli dem.

Under oppveksten i Emondsmark, lærte hun mye av Nynaeve, med den hensikt at hun en gang skulle ta over som Den Vise i landsbyen.

Sammen med guttene og Nynaeve, flyktet hun med Moiraine, da Emondsmark ble angrepet av Trolloker på Vinternatt. Moiraine så at både hun og Nynaeve hadde potensiale for å bli Aes Sedaier, og hun ville ha de med seg til Tar Valon for å trene dem opp. Etter noen innholdsrike hendelser ved Verdens Øye, ble hun og Nynaeve fraktet til Tar Valon, av selveste Amyrlins Trone, Aes Sedaienes høyeste leder, og hennes følge.

I følge Moiraine, kan hun bli en av de sterkeste Aes Sedaiene gjennom tidene. Hun er medfødt evnen til å lede Kraften, noe som er svært uvanlig.

I Tar Valon blir hun veldig god venn med to andre jenter på hennes alder, som begge har et godt øye til Rand, Elayne, Andors tronarving, og Min, som har synske evner. Elayne blir, sammen med Nynaeve, Egwenes nærmeste venn.

Som Aes Sedai er hun spesielt sterk i bruken av Jord og Ild, begge egentlig mannlige styrker. Hun er den første Drømmer og Drømmevandrer blant Aes Sedaiene på mange hundre år, noe som betyr at hun kan tre inn i Tel’aran’rhiod, en drømmeverden, snakke med andre i denne drømmeverden, og tyde disse drømmene. En annen styrke Egwene har, liksom Nynaeve, er at hun kan se andre utføre noe med Den Ene Kraften, og lære det på den måten.

Sitat:
Sene sovya caba'donde am dovienya -Luck is a horse to ride like any other
Mat forteller et ordtak

Pale Shadows,
Himmelens Flammer
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!