Rift

Kjente karakterer fra Rift:

Siuan Sanche

Generelt:

Nasjonen Rift ligger helt i sørøst i the Westlands, ved Stormsjøene sine bredder. Rift ble opprettet i FY 999 av en gruppe adelsmenn ledet av Lord Istoban Novares og Lady Yseidre Tirado. De makthungrige adelsmennene som opprettet Rift klarte ikke finne hverken en konge eller dronning, noe som førte til at Rift ble, og fortsatt blir, styrt av flere Høyfyrster. Antallet har variert mellom 6 og 20.

Rift er en av de rikeste nasjonene, mye på grunn av beliggenheten ved the Sea of Storms, hvor det foregår mye handel og fiske. Nasjonen får også store inntekter fra salget av olivenolje, som produseres på landsbygda. Dessverre har Rift et stort klasseskille, slik at det bare er de rikeste som nyter godt av godene.

Klasseskillet kommer godt til syne i klesveien. Adelsmennene går kledd i fargerike kapper, med oppblåste ermer, og lyse, stramme bukser. Soldatene har ofte røde kapper, med oppbrettede armer og knehøye sko. Forsvarere av Stenen har en egen kleskode, med svarte og gullfargete kapper, og ofte med en fargerik fjær utifra rang stikkende ut av de runde hjelmene. Vanlige folk har sjelden råd til kapper og går ofte i posete bukser. Adelsdamene i Rift bærer ofte kjoler, med bare skuldre, mens vanlige damer bare har høyhalsede kjoler som skjuler alt.

Aes Sedaier kan fritt bevege seg i Rift, men det er forbudt å bruke Den Ene Kraften mens man oppholder seg i Rift. På grunn av innbyggerenes frykt for Den Ene Kraften, blir alle jenter som har muligheten til å bruke den, sendt til Tar Valon uten returbillett. Siden Rifts innbyggere er redd for alt som har med Den Ene Kraften, er det veldig ironisk at the Stone inneholder den nest største samlingen av angrealer og ter’angrealer som finnes. Adelsmennene tror også at de hindrer Den Gjenfødte Dragen fra å komme tilbake, ved å beskytte Callandor.

Rift:

Byen Rift er hovedstaden i nasjonen Rift og ligger posisjonert vest i riket. Midt i byen ligger Steinen i Rift, som ble bygget rett etter the Breaking of the World, ved hjelp av Den Ene Kraften. Inne i Steinen i Rift ligger the Hjertet i Steinen, hvor sverdet Callandor holdes, i påvente av Den Gjenfødte Dragen. Vaktholdet av Hjertet er strengt, og ingen andre enn Høyfyrster får lov til å oppholde seg der. De kan til gjengjeld bare komme dit 4 faste ganger i året, til Verneritualet, og hvis nye Høyfyrster skal velges.

Sitat:
Sene sovya caba'donde am dovienya -Luck is a horse to ride like any other
Mat forteller et ordtak

Pale Shadows,
Himmelens Flammer
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!