Loial Kiseran

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Loial Kiseran

Titler:

Loial sønn av Arent sønn av Halan, Tresynger

Utseende:

Loial er en Ogur, og derfor er han selvfølgelig langt over gjennomsnitlig høy. Han er nesten 10 fot høy, har et stort bredt ansikt. Hans store øyebryn omkranser de store bleke øynene. Han har lange spisse ører, som stikker opp fra det lange svarte håret. Ørene beveger seg når følelsene settes i sving. Han har et stort smil, og store brede tenner. Som alt annet ved Loial, er fingrene tre ganger så store som vanlige mennesker, og hendene desto store. Selv om han er ung for en Ogur å være, er han over 90 år.

Personlighet:

Blant Ogurene blir han regnet som travel, det sies at han handler en time før han tenker. Dette sier mer om hvor trege Ogurene her. Dette til tross, Loial kan være en farlig fiende hvis han først blir hisset opp. Loial elsker å lese, har alltid med seg bøker, og sitter inne med stor kunnskap. Navnet sitt har han fått av at han er lojal mot venner. Da han vokste opp i Lønnhage Shangtai, ble han en gang kåret til den raskeste løperen, fordi han løp fra en hest. Loial er en livsnyter, og liker å ta vare på naturen, spesielt trær. Han er en av de mest talentede Tresyngerne på mange hundre år.

Historie:

Da han egentlig var for ung til å reise fra Lønnhagen, dro Loial ut i verden for å oppleve de store byene. I Caemlyn traff han Rand i gjestehuset Dronningens Velsignelse. På grunn av at han kunne kunsten å reise i Veiene, ble han med Rand, Mat, Moiraine og de andre til Fal Dara. Han viste hvor god Tresynger han er, da han sang for treet som ble igjen etter Den Grønne Mannen, slik at dette aldri vil bli gjengrodd av Pestlandet. Han blir en trofast følgesvenn for Rand, og etterhvert også for Perrin.

Sitat:
Teach him how you will, a pig will never play the flute.
Thom til Mat

Whitebridge,
Verdens Øye
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!