Tvillingelvene

Kjente karakterer fra Tvillingelvene:

Rand al’Thor, Perrin Aybara, Matrim Cauthon, Egwene al’Vere, Nynaeve al’Meara

Tidligere navn:

Manetheren

Generelt:

Tvillingelvene er et lite, bortgjemt område, som ligger nær Tåkefjellene. Selv om Tvillingelvene ligger i hjørnet av Andor, vet knapt innbyggerene at de er en del av riket. For tusen år siden, var dette området kjent under navnet Manetheren, og siden dette kongedømmet var et av de siste til å falle under Trollokkrigene, er navnet fortsatt fryktet av alle Skyggeynglene.

Folk fra Tvillingelvene er kjent for aldri å gi opp, uansett hvor ille ting ser ut, men de er kanskje enda mer kjent for sin stahet:

«Outsiders sometimes said it was the prime tait of people in the Two River, that they could give mules lessons and teach stones.»
The Eye of the World, kapittel 1

«Everyone said Two Rivers men were stubborn, but they could not match Two Rivers women.»
The Shadow Rising, kapittel 7

Tvillingelvene har fått navnet sitt, fordi det ligger mellom de to elvene Taren og Hviteflod.

Emondsmark:

Emondsmark er en liten landsby, i midten av Tvillingelvene, hvor elven Vinkilden passerer på ferden fra Tåkefjellene i west, gjennom Vestskog til Vannskog, øst for Emondsmark.

Den østlige delen av Emondsmark består av hus dekket med halmtak, gårder, åkre og beitemarker. Til tross for den fruktbare marken, finnes det få gårder i vest, mot skogen Vestskog. Mange mener det skyldes frykten for Tåkefjellene, og at man ikke burde gå nærmere enn nødvendig.

I midten av landsbyen er det en stor gresskledd slette, hvor landsbyens tilstelninger finner sted, som bl.a. Bel Tine, vårfesten i Emondsmark.

Taren Ferjeleie:

I nord ligger landsbyen Taren Ferjeleie, hvor husene er bygget på høye grunnmurer, for å hindre storflom når elven Taren overstiger sine bredder om våren. Innbyggerne i Taren Ferjeleie ser ned på landsbyene sør i Tvillingelvene, og beveger seg sjelden ned dit. Taren Ferjeleie folk har et rykte for å være sleipe og listige:

«If you shook hand with a Taren Ferry man, people said, you counted your fingers afterwards.»
The Eye of the World, kapittel 11

For å komme seg til Baerlon fra Tvillingelvene, må man ta ferge fra Taren Ferjeleie (derav navnet), for å komme seg over elva Taren.

Sitat:
I for one have always found men to be sensible creatures who only need to be shown the wisest path once to choose it.
Faile til Master Al'Vere

Beyond the Oak,
Skyggen Stiger
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!