Aviendha

Vi gjør oppmerksom på at følgende tekst kan inneholde spoilere.
Aviendha

Titler:

Aiel of the Bitter Water sept of the Tardaad Aiel, Spydjomfru.

Utseende:

Aviendha har et typisk Aiel utseende, med pene, blå øyne og rødlig hår. Hun er relativt høy (selvfølgelig, hun er Aiel), og blir regnet som pen.

Personlighet:

Aviendha har en meget sterk personlighet, hun frykter ingenting, unntatt sin sjebne, å bli Wise One. I likhet med de fleste Aiel, mener Aviendha at alt kan løses med vold, og de fleste trår varsomt i selskap med henne.

Historie:

Aviendha vokste opp som Spydjomfru, altså en kvinnelig Aiel som gifter seg med spydet sitt, og dette var alt hun ønsket å være. Da Rand al’Thor, the Car’a’carn, inntok Rift var Aviendha blant Aielene som reiste over the Dragemuren og ut av Ødelandet.

Hun ble forelsket i Rand med en gang hun så han, og hatet han av den grunn! Kanskje spesielt etter at Rand gikk inn i Rhuidean, og hun fikk oppgaven med å lære han Aielenes skikker, siden de da måtte tilbringe dag og natt sammen…

I Steinen i Rift ble Aviendha venn med Elayne, Egwene og Nynaeve, spesielt førstnevnte. Mens Elayne og Nynaeve dro for å jakte på Mørkefrender i Tanchico, måtte Aviendha dra til Rhuidean sammen med Rand, Egwene og de andre. Hun lovet derfor Elayne å holde Rand unna andre jenter.

I Rhuidean fikk Aviendha vite at hun kunne lære å bruke Den Ene Kraften, og derfor ble hun satt i trening for å bli en av the Aiel Wise Ones. Det viser seg at hun har et omtrendt like stort talent som Elayne og Egwene.

Aviendha var med å kjempe mot Shaidoene i Cairhien og hjalp Rand med å beseire Rahvin i Caemlyn. Hun måtte til slutt fortelle Rand at hun var tiltrukket av han og et av seriens mest erotiske øyeblikk fant sted da Rand fulgte henne gjennom en Port til den andre side av verden.

Rand sendte henne etterhvert avgårde sammen med Mat, Nynaeve og Elayne, ikke fordi han ikke var glad i henne, men fordi alle jenter i nærheten av han er i konstant fare. Sammen med Elayne og de andre, ankom hun til slutt rebellenes leir i Salidar, før de reiste videre til Ebou Dar. I Ebou Dar var hun med å finne Vindskålen, og hun var også en av de som var med å endre været.

Da hun ankom Caemlyn med Elayne gikk de gjennom en Aiel-seremoni, og hun og Elayne er formelt blitt førstesøstre, slik at de føler hverandre hele tiden. Aiel som hun er, har ikke Aviendha noen motforestillinger mot å dele Rand med Elayne, og etterhvert heller ikke med Min. Sammen med de to gjorde hun Rand til sin Vokter, etter at han innrømmet at han elsker dem alle like høyt.

Sitat:
One pretty woman means fun at the dance. Two pretty women mean trouble in the house. Three pretty women mean run for the hills.
Ordtak fra Two Rivers

A Way Out,
Den Gjenfødte Dragen
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!