Prolog – Dragefjellet

Slangen og Hjulet
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Lews Therin Telamon

Neste

Lew Therin Telamon går gjennom et palass, som er tydelig merket av ødeleggelse. Lik ligger strødd i gangene, gulvet har underlige former, og svimerker dekker veggene. Han roper stadig på Ilyena, hans kone.

Elon Morin Tedronai – Håpets Sviker, Ishamael – dukker opp bak Lew Therin, som ikke kjenner ham igjen før han introduserer seg. Ishamael spotter Lew Therin, og gjør ham frisk fra galskapen Den Mørkestes smitte på saidin har påført ham. Lews Therin ser nå likene for første gang, og gjenkjenner dem som alle som noensinne har elsket ham, og alle han noensinne har elsket. Han tror først at det er Ishamael som har drept dem, men Ishamael spotter ham ytterligere, får ham til å huske – angrepet på Shayol Ghul, De Hundre Våpenbrødre, Shai’tans motangrep – og kaller ham Frendedreper.

Lews Therin innser sin arroganse og sine feil, og Farer til et øde område (som senere skal bli Tar Valons omland), hvor han trekker mer av Kraften enn han er i stand til å holde. Han spiddes av et enormt, blindende lyn, og et høyt, vulkanisk fjell reiser seg fra der han en gang sto. Ishamael materialiserer seg på det som skal bli Tar Valon-øya, og forbanner Lews Therin for at han slapp så lett unna. Han sverger så at det ikke er slutt mellom dem før all tid er omme.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
This time, we do not run. We dare not run. Worlds and time rest on Rand, on The Dragon Reborn. This time, we fight.
Moiraine til Zarine

The Hammer,
Den Gjenfødte Dragen