Kapittel 15 – Venner og fremmede

Barnas sol
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Når en halvsjuk Rand kommer ned til frokost neste morgen, finner han ut at det har blitt funnet døde rotter med brukken rygg i hele vertshuset, og han blir redd. Han snakker med Perrin, som er den eneste som ikke har gått ut, og får høre at Perrin har hatt samme drøm, og at Matt sannsynligvis også hadde det. Han vil prøve å finne Matt, men da han ser de overfylte gatene mister han motet, og han setter seg ned i bakgården, hvor han møter Min. Min forteller ham hva hun ser, og dette, i samspill med hennes uttalelser om at de vil møtes igjen og at han ikke kan unngå henne, skremmer Rand ut i gatene.

I en gate treffer han Padan Fain, som han jager opp i et hjørne. Han forteller Fain hvor de bor, og lover å ikke fortelle Moiraine om ham. Fain stikker av, og når Rand følger etter løper han rett på Matt. De snakker om drømmene de har hatt, og begir seg til vertshuset. På veien møter de tre Hvitekapper, som Matt spiller et puss. Rand er den eneste i hele gata som ler av dette, og Barna kaller ham Mørkefrende. Rand oppfører seg som en galning, men reddes da Bygarden kommer.

Så treffer de Thom, og forteller ham om drømmen. Han råder dem til ikke å fortelle Moiraine om dette, men heller vente og se. Da de kommer tilbake til vertshuset får de vite av Perrin at Nynaeve har kommet for å hente dem hjem.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
A fool puts a burr under the saddle before she rides.
Ordtak fra Lini

Memories,
Himmelens Flammer