Kapittel 50 – Møte ved Øyet

Løv og slyngplante
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

De Grønne Mannen fører følget innover i hagen hans, til de kommer til en gang som forsvinner inn i fjellet. Hit kan han ikke følge dem lengre, så de fortsetter på egenhånd. Innerst i hula finner de Verdensøyet – et basseng med ren saidin, og Moiraine forteller dem at håpet hennes er at de tre ta’veren skal være nok til å stoppe Den Mørkestes planer.

De går ut igjen, og møtes av Aginor og Balthamel. Lan, Nynaeve, Matt og Perrin angriper i tur og orden De Fortapte, men Aginor knipser dem foraktfullt til side. Rand forhindrer Egwene fra å gå løs på de to mennene, og mens han passer på henne kommer Den Grønne Mannen. Han angriper også De Fortapte, og da de tror de har tatt seg av ham, dreper han og Balthamel hverandre.

Nå angriper Moiraine Aginor med en ildstorm, men uten effekt. Aginor begynner å bevege seg mot dem, og Rand forsøker å få Egwene til å rømme. Han lykkes, og rømmer etter hvert selv også.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
You'll use it, boy, and as long as you hate using it, you will use it more wisely than most men would. Wait. If ever you don't hate it any longer, then will be the time to throw it as far as you can and run the other way.
Elyas om Perrins øks

Children of Shadow,
Verdens Øye