Kapittel 51 – Mot Skyggen

Hegremerket sverd
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Rand jages av Aginor, men stien han flykter langs er en blindvei, og Den Fortapte tar ham igjen. Rand legger merke til en gyllen tråd som strekker seg ut fra sin motstander. Han stjeler deler av den, og de to mennene kjemper om kontrollen.

Plutselig befinner imidlertid Rand seg midt i et slag mellom soldater fra Shienar og Trolloker. Shienar ser ut til å tape, men da Draghkarer angriper ham, klarer Rand å sende flammende vegger og små jordskjelv mot Skyggens styrker. En stemme snakker til Rand, og viser ham en vei videre – en vei som leder til Ba’alzamon.

Ba’alzamon forsøker som vanlig å få Rand til å overgi seg, og truer sågar med at han vil skade Rands mor. Men Rand nekter å bøye seg, og angriper i stedet Ba’alzamon med et sverd av lys. Han kapper en tykk, svart kabel som fører til sin fiende, før han gjennomborer ham med et lyn, og brenner ham til aske.

Gulvet forsvinner under ham, og han lander hardt.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
If you think I'm going to put my head on the block just because those fool women did, you can forget it now. I'm no bloody hero, and I don't want to be one. Morgase was a pretty woman, ...but Rahvin is Rahvin, burn you!
Mat til Rand

News Comes to Cairhien,
Himmelens Flammer