Kapittel 12 – Nye allianser

Slangen og Hjulet
  • Bok: Dolkenes Vei
  • Synsvinkel: Graendal

ForrigeNeste

Graendal får besøk av Moghedien og Cydane. Graendal trodde at Moghedien hadde funnet seg en kjeledegge, men da hun oppdaget hvor sterk jenta var fortalte Moghedien at det var de begge som fulgte Nae’blis. Graendal kan ikke tro at Nae’blis er blitt valgt allerede og vil ikke bøye seg for han enda. Da stepper Shadar Harran/ Moridin / inn og kveler de peneste kjeledeggene hennes med bare hendene. Graendal bøyer seg for han, men når de alle er borte så tenker hun på å kvitte seg med Shadar Harran…

Cadsuane spør fremdeles Alanna om hva Rand føler og gjør, men det er ikke noe nytt. Han føler fremdeles sinne, mistenksomhet og raseri. Den Vise Sorelia besøker Cadsuane etter Alanna og viser henne hvordan man kan Fare. Sorelia er ikke sterk nok til å lage en port, men hun vever alikevell for å vise det til Cadsuane. De knytter en vann ed sammen for å lære Den Gjenfødte Dragen å le og gråte.

Tusen takk til Aldieb, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
If you think I'm going to put my head on the block just because those fool women did, you can forget it now. I'm no bloody hero, and I don't want to be one. Morgase was a pretty woman, ...but Rahvin is Rahvin, burn you!
Mat til Rand

News Comes to Cairhien,
Himmelens Flammer