Kapittel 26 – Den ekstra biten

Slangen og Hjulet
  • Bok: Dolkenes Vei
  • Synsvinkel: Seaine Herimon, Toveine Gazal

ForrigeNeste

Den Røde Sitteren Pevara og Den Hvite Sitteren Seaine tar med seg en hvit søster ned i kjelleren av Tårnet. De sier at de skal finne ut hvem av søstrene i Tårnet som er mørkefrender og tilhører Den Svarte Ajah. De har tatt en ter’angregal som ligner mye på edstaven og gjør det samme. Den hvite søsteren Zerha avlegger ed om å være ærlige mot dem og må fortelle at hun ikke er i Den Svarte Ajah, men de får ut av henne at hun er en av opprørerne, en av ti i Tårnet. De 4 andre Sitterne kommer ned og lurer på hva de to gjør. Pevare og Seaine forteller dem det og ber alle i rommet om å avlegge de 3 edene på nytt så alle er sikre. Alle klarer det utenom Den Grønne Sitteren Talene, hun nekter å gjøre det…

Den Røde søsteren Toveine gazal leder en rekke Aes Sedaier som skal møte flere på vei for å ødelegge Det Svarte Tårnet. Men før de når fram kommer er mann i svart frakk ridende mot dem og ber dem stanse og ikke gjøre motstand. Etter han kommer det flere menn i svarte frakker, og alle kan lede Kraften. Toveine ber alle ri unna siden de er blitt skjermet av mennene, hun klarer nesten å unnslippe men blir fanget av Logain. Han tar henne opp på hesten sin og vil ri tilbake, når hun stritter i mot, sparker, slår og biter, bøyer han seg ned og kysser henne. Han fikk på en eller annen måte styringen over henne, og nå kan hun ikke gjøre noe han har bedt henne om å la vær.

Tusen takk til Aldieb, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
One pretty woman means fun at the dance. Two pretty women mean trouble in the house. Three pretty women mean run for the hills.
Ordtak fra Two Rivers

A Way Out,
Den Gjenfødte Dragen