Kapittel 29 – Et beger med søvn

Slangen og Hjulet
  • Bok: Dolkenes Vei
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Når Rand for vite at ELayne er kommet til Caemlyn og har revet ned Dragebannerne hans blir han både forvirret og glad for at hun antagelig vil holde seg unna han. Min prøver å roe han ned der han går frem og tilbake på gulvet, og hun ber han snakke med Elayne. Hun blir avbrutt av Sorelia som kommer inn med 5 av Aes Sedaiene som tok han til fange, de ber om å få sverge troskap men han tror ikke noe på det. Men blir overbevist når Min ser det i auraene deres. De sverger troskap.

Når Rand og Min går ut av rommet for å treffe Cadsuane igjen skytes det ild omkring i slottet og steinblokker faller ned, de treffer nesten Min, Rand ber Morr passe på henne og drar av sted inn i slottet. Han fant Dashiva og 2 andre Asha’maner som prøvde å drepe han, de kom seg unna og ingen ble skadet.

Min, Rand og Morr sitter nede i kjelleren av Solslottet når Taim kommer inn. Rand vil ha Dashivas hode på foræder treet nesten gang han er der, Taim samtykker. Rand ser at Morr som er den yngste av alle der, til og med yngre enn han, forandret seg fælt etter det som skjedde, og tror ikke han vil ha godt av å leve lenger, så han gir han noe i vinen og lar han sovne fredlig inn.

Tusen takk til Aldieb, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
...Another thing my father says. The worst sin a general can commit, worse than blundering, worse than losing, worse than anything, is to desert the men who depend on him.
Faile til Perrin

Among the Tuatha'an,
Skyggen Stiger