Kapittel 9 – Hjulet forteller

Dragens Tann
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Rand drømmer. Han løper gjennom et øde og dødt landskap, jaget av Trolloker. Han kjenner en kraft trekke ham mot et fjell - Shayol Ghul – og han hører en stemme befale ham å tjene stemmens eier. Rand forbanner Shai’tan, og kaster seg utfor et stup. Han faller lenge, før han lander på ei slette utenfor en storslagen, hvit by, som bare kan være Tar Valon. Han løper mot byen, forfulgt av en mann hvis ansikt han ikke kan huske, men byen kommer ikke nærmere før han plutselig lander på brostein. Han er inne i byen, og vil se seg litt rundt, men uansett hvor han snur seg reiser Tårnet seg foran ham. Folkemengder hyller ham på hans vei mot tårnet, og han går inn, bare for å møte en Myrdraal.

Rand våkner, og like etter gjør Tam det samme. Rand forteller Tam hva som har skjedd, og Tam formaner Rand om at han ikke må stole på Aes Sedaien eller Vokteren. Nå kommer Lan for å hente Rand – det er bråk i gjære.

Utenfor vertshuset har en folkemengde eldet av noen Congarer og Copliner, samt Cenn Buie, samlet seg rundt Moiraine. De klandrer henne for Trollokangrepet, og krever at hun forlater landsbyen. Moiraine reagerer med å fortelle dem historien om Manetherens fall, og gjør mengden skamfull nok til at den trekker seg tilbake. Lan, Moiraine, Rand, Matt og Perrin begir seg i vei mot stallen.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
Life is very unsettling with ta'veren for friends.
Loial til Rand

Stedding Tsofu,
Den Store Jakten