Siste nytt om A Memory of Light

Førsteutkastet av A Memory of Light ble ferdigskrevet i fjor og siden den tid har det skjedd mye.

Av Eivind, Tirsdag 25. September 2012

Det viktigste er at datoen for lansering er satt, til 8. januar 2013. Dette er litt senere enn hva man hadde forventet, men siden det er siste bok i serien lar vi det gå. Boka kan forhåndsbestilles fra Amazon.co.uk. Dessverre blir ikke eboka lansert samtidig som papirboka, hvis man er interessert må man vente tre måneder til 9. april. Dette er svært besynderlig med tanke på at piratene hadde lagd en god utgave av Towers of Midnight allerede etter en uke.

Enkelte vil kanskje spørre seg om hva som har tatt så lang tid etter at førsteutkastet ble ferdigskrevet. Det enkle svaret er at det tok tid å gå igjennom boken og rette på feil, kutte, skrive om scener og legge til scener, Brandon brukte nesten to måneder på å gå igjennom førsteutkastet før han sendte det videre til Team Jordan som støtter arbeidet. Siden dette blir den lengste boka i serien, førsteutkastet var 20 % lengre enn de ville på 360 000 ord, har dette vært en krevende oppgave. Det hjelper heller ikke at det er den siste boka i serien og de ville ha den så perfekt som mulig, etter sigende har Brandon produsert 7-8 utkast totalt. Denne prosessen ble ferdig 28. juli. Etter dette står det igjen kvalitetskontroll og den vanlige forberedelsen av salget av boka.

For de som ikke kan vente på boka har Tor publisert tre utdrag fra prologen, første kapittel og ellevte kapittel. Prologen er også lagt ut i sin helhet som ebok, denne koster $6 fra Amazon.com. Tor vil antagelig også legge ut første kapittel i sin helhet og andre kapittel som lydbok.

Darrell K. Sweet som har lagd de tidligere omslagene for den amerikanske utgaven døde før jul i fjor, oppdraget for å lage det siste omslaget ble dermed gitt til Michael Whelan. Resultatet kan sees under, og Tor la ut en sak om hvordan omslaget ble til.


Sitat:
Tia mi aven Moridin isainde vadin, The grave is no bar to my call. You will be greater than Arthur Hawking ever was.
Selene til Rand

Beneath the Dagger,
Den Store Jakten