Kapittel 8 – Et trygt sted

Stav og løv
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Når Rand, Moiraine og Lan kommer inn i rommet hvor Tam ligger, unnskylder Thom seg og forsvinner ut. Moiraine sender ut Bran al’Vere, og begynner helbredelsen etter å ha forklart Rand hvorfor Trollokenes sverd er giftige. Mens hun holder på stiller Lan Rand spørsmål om sverdet hans, og Rand forteller ham om den svarte rytteren, som Lan gjenkjenner som en Myrdraal. Lan og Moiraine forklarer Rand videre om Trolloknevene, Den Mørkestes bruk av åtseletere som spioner, angrealer, Legendenes Alder, Myrdraal og Trollokangrepene, før de forteller ham at han må forlate landsbyen sammen med dem, Matt og Perrin, ettersom det bare var deres gårder og hus som ble målrettet angrepet av Trollokene. Moiraine tror det er noe i en eller flere av dem som Den Mørkeste frykter, og at de derfor bare vil være trygge i Tar Valon.

Når Moiraine og Lan forlater rommet for å finne Matt og Perrin, kommer Bran og kona hans inn. Rand, som ikke stoler helt på Aes Sedaien, spør ut borgermesteren, og får bekrefta det Moiraine fortalte om hvilke hus som ble angrepet. Så snart også Bran og kona er borte, setter Rand seg ved siden av Tams seng. Det tar ikke lang tid før han sovner.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
Whatever the Dark One wants, I oppose, so hear this and know it true. Before I let the Dark One have you, I will destroy you myself.
Moiraine

Choices,
Verdens Øye