Kapittel 2 – Fremmede

Ravner
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Mens Rand og matt bærer tønner ned i Vinkildens vinkjeller, kan de se Landsbyrådet samle seg hviskende foran peisen, men mennene snakker så lavt at guttene ikke hører hva de sier. Da de er ferdige kommer en yngre gutt, Ewin Finnar, løpende for å fortelle dem om de fremmede. Han og Matt forteller Rand om de to fremmede: En mann – Lan – og en kvinne – Moiraine. De tror Lan er en kriger og Moiraine ei adelsdame, og morer seg med at Moiraine kalte Nynaeve «barn», samtidig som de undrer seg over at Nynaeve ikke fløy i flint på grunn av dette.

Da de kommer ut av vertshuset føler både Rand og Matt det som om de blir holdt under oppsikt. Oppe på et tak ser de en ravn, som de er overbevist om at studerer dem. De kaster stein etter den, men ravnen hopper enkelt unna – en høyst uvanlig handling fra en ravn. Nå kommer imidlertid Moiraine bort til dem, og med en gang ravnen ser henne flyr den sin vei. Hun gir hver av de tre guttene en mynt – dog, Matt og Rand får mye mer enn Ewin, men skjuler det – mot et løfte fra dem om at de vil hjelpe henne med ærender mens hun er i Emondsmark. Hun er i ferd med å gå, da Rand spør henne hva hun gjør i de avsidesliggende Tvillingelvene. Hun svarer at hun studerer gammel historie, og kommer for å samle beretninger, og går sin vei. Hun følges av Lan.

Guttene spekulerer vilt i hvem de er, og de bestemmer seg for å beholde sølvmyntene de fikk av henne – Ewin gjør dette mest fordi de eldre guttene gjør det. De begir seg så i vei for å finne barden. Før de kommer så langt ser de imidlertid en tuskhandler komme inn i landsbyen.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
Some men choose to seek greatness, while others are forced to it. It is always better to choose than to be forced. A man who's forced is never completely his own master. He must dance on the strings of those who forced him.
Selene til Rand

In the Mirror of Darkness,
Den Store Jakten