Kapittel 3 – Tuskhandleren

Dragens Tann
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Tuskhandleren Padan Fain kommer til Emondsmark, og hele landsbyen stimler sammen rundt vogna hans for å høre nyheter, også Landsbyrådet. Det tar en stund før mengden faller til ro, og i mellomtida treffer Rand og Matt vennen sin Perrin Aybara, smedens læregutt. Fain, som er en kunstnerisk forteller, beretter for landsbyboerne at vinteren har vært tilsvarende hard over hele den kjente verden, og om en mann som kan lede Kraften, og som har erklært seg som Drage. Han nevner også at Aes Sedaier fra Tar Valon er på vei til Gealdan for å fange denne Dragen. Det blir mye oppstuss, og Landsbyrådet tar Fain med seg inn i vertshuset for å forhøre ham i fred og ro.

Rand, Matt og Perrin snakker i mellomtida om nyhetene, og det er generell enighet om at Dragen og Aes Sedai er dårlig nytt. Mens de står og snakker kommer Den Kloke, Nynaeve, bort til dem. Hun kjefter på Matt for noe han har gjort for lenge siden, og Rand legger merke til Egwene bak Nynaeve. Overbevist om Landsbyrådets inkompetanse forsvinner Nynaeve inn i vertshuset for å overvåke utspørringen av Fain.

Egwene og Rand snakker sammen, og det kommer fram at Egwene er i ferd med å bli Nynaeves lærling, og at hun vurderer å flytte fra landsbyen når hun er ferdig utlært. I tillegg viser hun ham at hun har fått tillatelse til å flette håret. Rand reagerer med vantro over at hun ønsker å forlate Tvillingelvene, men før de rekker å fyre opp en krangel sier Matt til Rand at også Perrin så den svarte rytteren, og at han også fikk en mynt av Moiraine. Egwene overhører dette, og kjefter på dem for at de bare forsøker å skremme barna, som hun sier. På dette tidspunktet kommer en gråhåret mann nesten løpende ut av vertshuset.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
A man who will not die to save a woman is no man.
Shieransk ordtak

In the Mirror of Darkness,
Den Store Jakten